Низький кров’яний тиск – теж нездоров’я

Люди часто переймаються високим кров’яним тиском, бо він може призвести до серцевих нападів, інсультів і ниркової недостатності. Але низький кров’яний тиск, гіпотонія, також може завдати шкоди вашому організму.

Кров’яний тиск зазвичай не дає  помітних симптомів, повідомляють Новини Здоров’я. Наприклад, підводячись з сидячого або лежачого положення можна спричинити падіння артеріального тиску.

Однак є певні стани, коли виникають тривалі періоди гіпотонії. Наприклад вагітність, значна втрата крові через травму, поганий кровообіг, спричинена станом серця слабість. А ще – анафілактичний шок, інфекції кровотоку, ендокринні порушення. Деякі ліки також можуть спричинити гіпотонію. Анемія  від дефіциту незамінних вітамінів В12 і фолієвої кислоти теж може призвести до зниження артеріального тиску.

Постійний низький кров’яний тиск так само шкідливий, як і гіпертонічні явища.  Якщо артеріальний тиск стає занадто низьким, організм не отримує достатньо кисню, що може потягнути розлади в роботі серця і мозку, а також утруднення дихання.

У певних випадках люди з низьким кров’яним тиском можуть навіть втратити свідомість чи впасти в кому.

Симптоми зниженого тиску:

Пульсуючий головний біль (найчастіше у скронях або в потилиці).

Несподівані нудота і блювота.

Різка реакція на зміни погоди.

Потемніння в очах, втрати свідомості.

Слабість і швидка втомлюваність.

Відчуття нестачі повітря.

Похолодіння кінцівок, гостра чутливість до змін температури

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *