Магнітні бурі у вересні-2023: найнебезпечніші дати

Реакція магнітосфери Землі на напруження сонячного вітру називається магнітними бурями. Магнітний щит Землі через спалахи на Сонці починає коливатися, що впливає на всю геомагнітну обстановку й, відповідно, на людей. Магнітні бурі тривають від кількох годин до кількох днів, а їхня інтенсивність безпосередньо впливає на наше самопочуття й настрій залежно від рівня геомагнітних коливань.

У нинішньому вересні відбудуться чотири магнітні бурі, вплив яких буде відчутний на Землі. Метеорологи кажуть, що вони будуть різної інтенсивності на початку, в середині та наприкінці місяця:

  • 6 вересня – сильна магнітна буря;
  • 7-10 вересня – середня за потужністю триденна магнітна буря;
  • 26-28 вересня – дуже потужна магнітна буря;
  • 30 вересня – слабка магнітна буря

                   Як зменшити їхній вплив

Сильні магнітні бурі відчуватимуть багато хто з метеочутливих людей. Слід чекати на головний біль, порушення серцевого ритму та гіпертонію. Люди поважного віку повинні тримати напоготові виписані лікарем препарати.

Не пийте каву, енергетики, алкоголь, не паліть цигарки. Перейдіть на сезонні овочі, фрукти та ягоди. Пийте більше рідини. Додайте фізичної активності, але не перевтомлюйтеся. Провітрюйте оселю й спробуйте стати фанатом контрастного душу. Дотримуйтеся режиму сну.

.“Версії”

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *