Відмінності iPhone 14 та переваги iPhone 14 Plus

Ми вже звикли до того, що інженери з Купертіно не розчаровують нас у різноманітності моделей смартфонів одного покоління з різними за розміром екранами. Цей підхід, наприклад, було втілено в лінійках iPhone 7 і iPhone 7 Plus, де великий фаблет отримав додатковий модуль камери, або у випадку з iPhone 12 Pro і 12 Pro Max, де преміальніший девайс мав абсолютно новий об’єктив.

Огляд технічних характеристик

Найсуттєвішою відмінністю між iPhone 14 та iPhone 14 Plus, яки є на сайті https://yabloki.ua/rus/iphone/iphone-14-plus/ у різних модіфікаціях, є їхні розміри. Аналогічний підхід Епл використовувала у моделях 12 і 13 покоління. Навіть вага пристроїв трохи відрізняється, але залишається в межах комфортних значень. Для порівняння, пара моделей iPhone 14 Pro/14 Pro Max важить 206/240 г відповідно.

Продуктивність: процесор, оперативна пам’ять

Обидва девайси оснащені однаковим набором комплектуючих – смартфони працюють на базі процесора A15 Bionic. Цей 5-нанометровий чіп включає 5-ядерний GPU і 16-ядерний чіп Neural Engine, що відповідає за нейронні мережі.

Крім того, обидва пристрої отримали по 6 ГБ оперативної пам’яті, на вибір доступні варіанти накопичувачів на 128, 256 або 512 ГБ.

Дисплей: роздільна здатність, розмір, технології дисплея

В обох варіантах дисплей виготовлено за технологією Super Retina XDR з функцією HDR, підтримкою True Tone і максимальною яскравістю до 800 ніт у стандартному режимі та до 1200 ніт у режимі HDR.

iPhone 14 має 6,1-дюймовий екран з роздільною здатністю 2532×1170 пікселів і щільністю пікселів у 460 ppi. Трохи більшим є iPhone 14 Plus – його оснащено  6,7-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2778×1284 пікселів і щільністю пікселів 458 ppi.

В обох випадках пристрої не вміють регулювати частоту оновлення кадрів і позбавлені можливості постійного відображення інформації на заблокованому дисплеї (Always-On), які доступні в Pro-версіях.

Камери: характеристики основної та фронтальної камери

Фронтальні камери однакові у всіх чотирьох моделях iPhone 14 серії. Вони оснащені 12-мегапіксельним об’єктивом з діафрагмою f/1.9 та спалахом Retina Flash.

Власнику смартфона доступна стабілізація зображення, автофокус, Animoji та Memoji, різні фотографічні стилі, підтримка технологій Deep Fusion і Smart HDR 4. Режим портретної зйомки збагачений покращеним боке-ефектом та більш точним контролем глибини. Шість варіантів освітлення дають змогу створювати портрети з різними ефектами.

Особливості дизайну та форм-фактора

Анонсовані 7 вересня 2022 року смартфони iPhone 14, які також є на сайті https://yabloki.ua/rus/iphone/iphone-14/ у різних версіях, досі вражають своєю привабливістю, витонченістю і розкішшю навіть через рік. Ці пристрої зберігають класичний вигляд, який включає прямокутний форм-фактор, закруглені кути й чіткі лінії.

Примітно, що моделі Pro нарешті позбулися вирізу у верхній частині екрана і тепер пропонують дизайн у вигляді інтерактивного острівця в дисплеї, що отримав назву Dynamic Island.

Додаткові деталі

Відрізняються новинки Епл не лише габаритами, а й кольорами. Базові моделі iPhone 14 та 14 Плюс доступні у відтінках Midnight (“Темна ніч”), Starlight (“Сяюча зірка”), Blue (синій), Purple (фіолетовий), PRODUCT RED (червоний).

Головне питання: чи варто платити за додаткові функції?

Усі чотири апарати обладнані екранами Super Retina XDR. Екрани iPhone 14 і 14 Pro мають розмір 6,1 дюйма, а у iPhone 14 Plus і 14 Pro Max він дорівнює 6,7 дюймів. Також відзначаються відмінності у роздільній здатності екранів і щільності пікселів на дюйм.

OLED-матриці смартфонів підтримують функції True Tone, HDR, Haptic Touch та широкий спектр відтворення кольорів (Р3). Максимальне співвідношення контрастності становить 2000000:1. Але значення яскравості змінюються залежно від моделі. Тож визначити оптимальну для себе конфігурацію покупцеві буде неважко, спираючись на характеристики та власні уподобання.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *