Успішний виступ команди Чернівецької області на Всеукраїнському конкурсі молодіжної творчості «Мирний космос»

Упродовж п’яти днів, від 14.11 – 18.11. 2022 року 132 учасники виборювали призові місця в 11 тематичних секціях аерокосмічного спрямування на Всеукраїнському конкурсі молодіжної творчості «Мирний космос».  Члени журі з Дніпра, Києва і Чернівців заслухали 122 тематичні доповіді. Дослідницькі роботи представлено з 12 регіонів України і 4 країн (Іспанія, Ізраїль, Польща, Угорщина, Україна).

Формат проведення –  за допомогою онлайн-платформи Google Meet.

Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Мирний космос» проводиться з метою виявлення, розвитку та підтримки творчої обдарованої учнівської молоді незалежної України в аерокосмічній галузі і присвячується 25-й річниці польоту в космос першого льотчика-космонавта України Леоніда Костянтиновича Каденюка.

23 листопада 2022-го у сесійній залі Чернівецької міської ради відбулося урочисте нагородження  і вітання учнів, призерів Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос»,  їх керівників та членів оргкомітету. Зустрілися давні друзі, колеги, соратники, однодумці. Ті, кого небо, космос, зорі приваблюють своєю чарівністю, незвіданістю, глибиною, таємницями. Може саме ці юнаки і дівчата відкриють нові таємниці Всесвіту!

Ми всі чекаємо омріяної Перемоги! І кожний свідомий українець наближає її своїми думками та вчинками. Талановита чернівецька молодь вкотре здобула перемоги в інтелектуальному конкурсі державного рівня, підтримуючи ціннісні орієнтири та світогляд всіх хлопців та дівчат, які боронять Україну сьогодні. Маленькі перемоги – у скарбничку загальнонаціональної ПЕРЕМОГИ!

За підсумками конкурсу визначено 77 переможців, які посіли І, ІІ та ІІІ місця. 55 учасників за рішенням журі відзначено грамотами та сертифікатами. Команда школярів міста Чернівців успішно виступила на конкурсі, здобувши 2 дипломи І ступеня, 11 дипломів ІІ ступеня, 3 дипломи ІІІ ступеня та 2 сертифікати.

На урочистостях у міській раді були присутні учні, учасники конференції, наукові керівники, батьки учнів, члени журі, оргкомітет. Нагороди вручали  Юрій Миколайович Лесюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради; Ірина Ярославівна Ткачук, начальник управління освіти Чернівецької міської ради; Віталій Васильович Яценко – замісник голови журі, директор Чернівецького центру юних техніків ім. Леоніда Каденюка; Сергій Сергійович Кізіма, член журі і оргкомітету конкурсу, директор Чернівецького ліцею №14.

1 місце: Олексій Косило, Чернівецький ЦЮТ ім. Л. Каденюка, ліцей #1; Владислав Кітар, ліцей #10.
2 місце: олена Хім’як – Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей; Олександр Федоруца – ЗОШ #33; Семен Гінінгер – ліцей #11; Богдана Гусан – ліцей #11; Павло Тихомиров – ліцей #14; Дмитро Мінтенко – ЧЦЮТ, ліцей #3; Данило Темофійчук – ЧЦЮТ, ліцей #1; Катерина Антепа – ЧЦЮТ, Уляна Каленчук – ЧЦЮТ; Давид Сороцький, Софія Сороцька – ЧЦЮТ.
3 місце: Дмитро Співак – ЗОШ #38; Анна Брагар, Діана Доник – Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей.
Сертифікат учасника: Тимофій Николайчук – ліцей #14, Максим Шимко – ЧЦЮТ.

Дякуємо всім учасникам конкурсу, організаторам, наставникам за свято науки, творчості і відкриттів! У нас велике космічне минуле, перспективне сьогодення й амбітні космічні плани на майбутнє. Зараз в Україні війна.  І тому  у всіх нас є велика мрія: перемогти ворога і жити у мирі.  І ми обов’язково переможемо.

Слава Україні! Героям Слава!
Україна понад усе!

Більше фото з урочистостей за посиланням – «МИРНИЙ КОСМОС -2022» – НАГОРОДЖЕННЯ І ПРИВІТАННЯ…

©Тетяна Спориніна, Чернівецький міський центр УМАКО «Сузiр’я», фото Миколи Ємельянова та з архіву УМАКО «Сузiр’я»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *