Два нових підрозділи – кардіології та неврології – з’явилися на Буковині

І сталося це в один день. Спочатку відкрили інтервенційну кардіологію та кардіохірургію в ОКНП «Чернівецька Обласна Клінічна Лікарня», а за годину – оновлений Центр невідкладної неврології у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги.

Інтервенційна кардіологія – це галузь медицини, що належить до області кардіології, яка використовує спеціалізовані методи візуалізації й інші діагностичні методи для оцінки кровотоку і тиску в коронарних артеріях і камерах серця, а також технічні процедури і ліки для лікування порушень, які порушують функцію .

Новий кардіологічний підрозділ створили цьогоріч на початку вересня. Тут працюють досвідчені фахівці, які можуть надати ургентну допомогу хворим із гострим інфарктом міокарда. У підрозділі, завдяки державній програмі «Розвиток системи екстреної медичної допомоги та модернізація і оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я», встановили сучасну ангіографічну систему Siemens Artis One. Вона допоможе виявляти і лікувати патології судин різних органів і систем.

Наразі у підрозділі проводять коронарографію, імплантацію кардіостимуляторів, кардіовертерів-дефібриляторів й CRT-систем, стентування аорти, коронарних та сонних артерій. Прикметно, що все раніше виконували буковинцям в інших областях.

А у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги того ж дня відчинив двері оновлений Центр невідкладної неврології. Відділення реконструювали та придбали для нього нове обладнання.  Капітальну реконструкцію відділення розпочали у жовтні 2021 року. Для цього управлінню капітального будівництва Чернівецької ОВА виділили 2, 9 млн грн. Також медзаклад залучив власні кошти  у сумі 4,1 млн грн. Не обійшлося і без підтримки благодійників.

У оновленому Центрі невідкладної неврології цілодобово надаватимуть допомогу хворим з інсультом, розсіяним склерозом та іншими невідкладними неврологічними станами. Повний спектр діагностичних і лікувальних маніпуляцій фахівці проводять у межах національних протоколів безоплатно.

«Попри війну ми продовжуємо покращувати якість надання медичних послуг у нашому краї», – зауважили очільники краю.

Вл.інф.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *