Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Науковці Каліфорнийського університету виявили поширену помилку, якої припускаються люди, що намагаються схуднути. Науковці стверджують, що зовсім не принципово, якої саме дієти ви […]
Найбільш поширені міфи стосовно нашого здоров’я пов’язані саме з цим явищем.
На цукровий діабет у світі хворіє нині понад 240 млн. людей. В Україні ця хвороба діагностована в понад 1 млн. осіб, в Чернівецькій області таких понад 20 тис. При цьому вважається, що на одного зареєстрованого хворого є ще 2-3, які не підозрюють у себе цю недугу.
За класифікацією ВООЗ, старість починається після 75-ти років. Похилий вік – після 60-ти (хоча співробітникам «Версій» більше подобається «зрілий вік»!). А від […]