Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
У Кризовому центрі матері та дитини зможуть знайти прихисток неблагополучні сім’ї – Щоби цей центр сьогодні відкрився офіційно, нам допомагали благодійники з […]
У корпусі №2 Центральної міської клінічної лікарні, що на вул. Героїв Майдану, 226, запрацював травмпункт. Відділення ПОКИ ЩО працює лише у будні з […]
Про це розповіла доцентка кафедри внутрішньої медицини та інфекційних захворювань Буковинського державного медуніверситету Мирослава Березова. За словами фахівчині, останні дослідження показують, що […]
На думку заступника Секретаря Ради національної безпеки України, доктора медичних наук Олексія Соловйова, Чернівецька область має головне – лікарів. Щодо відсутності в […]