Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Каші в багатьох асоціюються із дитинством. Важко назвати людину, яку турботливі батькі не змушували їсти каші. Й завжди одавали масло, бо ж […]
Морква – джерело каротину – борця із раком. Як показують наукові дослідження, споживання 2,8 мл бета-каротину на добу відбивається зниження ризику […]
Багато хто, покладаючись на самолікування, прагнучи якнайшвидше позбутися недуги, приймають медпрепарати, несумісні одне з одним. Таким чином вони ще й погіршують свій […]
На розвиток короткозорості у дітей впливають такі чинники, як вроджені вади, недоношеність дитини, інфекційні захворювання тощо, комп’ютер лише на 13 місці. Про […]