Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Розацеа або рожеві вугри – хронічна недуга шкіри обличчя, яка важко лікується і має схильність до рецидивів. Ззовні це виглядає як почервоніння […]
Про нові стандарти у грудному вигодовуванні й про те, чи виправдані обмеження у харчуванні матерів-годувальниць, розмірковує Тамара СОРОКМАН, професор кафедри педіатрії та […]
Статевий шлях. Зараження відбувається під час контакту з інфікованою спермою чи секретом піхви інфікованого партнера.
Висновок робимо самотужки. Отже, 1 585 людей щеплено проти COVID-19 за добу 28 березня 2021 року в Україні. Натомість у Польщі, де […]