Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Викиди СО2 до атмосфери треба негайно скорочувати, бо вони ВЖЕ скорочують наші з вами життя. Проте сильні світу цього зволікають. Кіотський протокол, який спрямований на зменшення шкідливих викидів, забойкотували США та Китай. Тим часом українці все частіше потерпають від різкої зміни температур. Зима стає весною, а літо – 40-градусним пеклом
Ситні страви з квасолі завжди були в пошані у простолюдинів, але і володарі ними не гребували. Корисні властивості квасолі стали особливо цінні, […]
Кількість дорослих курців в Україні на сьогодні становить 7,2 млн осіб. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного Світовим банком, інформують «Українські новини». «У порівнянні […]
Олія лаванди має потужний протигрибковий ефект, виявили науковці. Багато жінок використовує її в ароматерапії та в парфумах, але список корисних властивостей лаванди […]