Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Інфекціоністка Ольга Голубовська розповіла на брифінгу РБК-Україна, що коронавірус не можна порівнювати з грипом, а в розвитку COVID-19 вирізняються три фази. Близько […]
Учені винайшли спосіб виробляти квантові точки чайного листя, що використовують, серед іншого, для лікування раку без побічних ефектів, повідомляє «Eurekalert». Квантові точки […]
Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз в Україні відзначається від 2002 року. Вважається, що близько 95% хворих на туберкульоз можна вилікувати. […]
Фахівці попереджають, що у квітні на всіх нас очікує ще одна, раніше не передбачена, потужна магнітна буря, яка затягнеться на кілька днів. […]