Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Для встановлення зубного імпланту в Німеччині потрібно приблизно три місяці. Для цього лікар, на основі 3D-моделі виготовляє свердловий кондуктор (Bohrschablone), який вкручується […]
ВООЗ оприлюднив прогноз циркуляції штамів вірусів грипу на 2018-2019 роки На підставі загальних результатів вивчення циркулюючих штамів вірусів грипу ВООЗ рекомендувала для […]
Підсумки національного конкурсу «Вакциновані й відкриті» підбито: назвали школи-переможці. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством […]
Президія української федерації карате розглянула питання участі збірної команди в 45-му чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів та молоді з карате, який проходитиме […]