Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Алгоритм дій для громадян у разі хімічної атаки або аварії на хімічному підприємстві від Міністерства охорони здоров’я України. Хімічні атаки призводять до […]
Був такий період у житті Валерія Крушницького, коли він… спускався до пекла. Там на його очах чубаті солдати ставали лисими. І за це їм доплачували всього-на-всього 5 крб
Якщо вчасно долучити до раціону дитини рибу, можна зменшити ризик розвитку астми, стверджують дослідники з Нідерландів. Експерти медичного центру Еразма в Роттердамі […]
Чернівецька медицина – вона як екстремальний спорт. Як ультрамарафонний забіг на час – коли головне багатодобово (-тижнево, -місячно) витримати в русі, і […]