Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Купуючи хліб, у жодному разі не слід класти його з іншими продуктами – овочами, м’ясом, рибою, піддаючи себе небезпеці інфекції, загортати в газету, «збагачуючи» його друкарською фарбою. Хліб потрібно
Зазвичай улітку сонце найбільш активне, тож слід очікувати частих проявів його неспокійності та безліч магнітних бур. Однак, як показує прогноз магнітних бур […]
Хоча свій скелет ми не бачимо, зовсім на зважати на нього не можна: він вартий нашої турботи не менше, ніж м’язи чи […]
Застуда проявляється поступово, а грип – різко, раптово. При застуді закладає ніс, нежить рясний, застуда триває менше часу і менш важко. Грип, […]