Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Нині в Чернівцях замінюють суглоби на штучні у трьох медичних закладах – приватній шведсько-українській клініці та у двох державних лікарнях – швидкої медичної допомоги та обласній клінічній. Наукова статистика свідчить: за рік ендопротезування потребують 400-500 буковинців, а загалом в Україні протягом одного року 4-5 тисячам людей з деструктивними захворюваннями необхідно робити такі операції.
З початку липня в Україні медична реформа розпочинається на практиці. Медичні заклади, які підписали договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) отримуватимуть гроші за […]
Багато людей мають звичку не лише переїдати увечері, але й зловживати не найкориснішими й занадто калорійними харчами. Як навчитися контролювати себе? […]
Якщо ви чуєте про ці продукти як про шкідливі, не вірте – останні дослідження довели їх користь для організму і здоров’я. Про […]