Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Щоб не довелося брати лікарняний після відпустки, відпочивайте активно і ховайтеся від найжорстокішого сонця Здавалося б, застудам, а тим більше інфекційним хворобам, […]
Ритмічність – базова біологічна закономірність, якій підпорядковується все живе на Землі і людський організм зокрема. Про те, як визначити індивідуальні типи добових […]
Щопівдня протягом минулого тижня українські медики «Швидкої» вмикали сирени на своїх машинах, аби привернути увагу влади та суспільства до планів Мінздоров’я стосовно […]
Акції канадської компанії Cronos Group, яка вирощує коноплю для медичних цілей, потраплять на торги американської біржі Nasdaq, повідомляє Bloomberg. Це перший випадок, коли […]