Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Сильний потяг до якоїсь їжі буває у багатьох. Найчастіше хочеться з’їсти, наприклад, шоколадку перед сном, але якщо таке відбувається постійно, значить, організм […]
Нині в Чернівцях замінюють суглоби на штучні у трьох медичних закладах – приватній шведсько-українській клініці та у двох державних лікарнях – швидкої медичної допомоги та обласній клінічній. Наукова статистика свідчить: за рік ендопротезування потребують 400-500 буковинців, а загалом в Україні протягом одного року 4-5 тисячам людей з деструктивними захворюваннями необхідно робити такі операції.
Група інженерів-біомедиків створила миттєвий клей MeTro, який після опромінення ультрафіолетом затягує рану за лічені секунди. Про це повідомляє у вівторок «Дім інновацій» […]
Інтернет знає багато про медицину, але ставити діагнози йому не під силу. Краще довіритись фахівцям та фахівчиням, які знають про захворювання й […]