Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
І не тому популярного, що Ігор Друца зовні у свої роки ще не просто о-го-го, а таки о-го-го-го-го-го-го! Ще й співрозмовник […]
Щоразу, коли Валентина Іллівна заходить до свого рідного пологового будинку, де працює вже понад 30 років, згадує історію перших прийнятих пологів. Коли […]
Весняний догляд суттєво різниться від того, який косметологи радять на інші пори року. Навесні треба взятися за очищення та зволоження обличчя, оскільки […]
Американські психіатри, вивчивши спосіб життя й здоров’я 214 тисяч мешканців Пенсильванії (США) – представників 55 професій, склали рейтинг професій, які можуть довести […]