Розпочато будівництво дороги до КПП «Шепіт»

У жовтні 2022 року в рамках проекту ««Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці – Сучава (Шепіт – Ізвоареле-Сучевей)» 1HARD/3.1/27 розпочались роботи із відновлення 2 км дороги від села Шепіт до КПП «Шепіт»,  що знизить логістичну напругу на КПП «Порубне-Сірет» і  дозволить зменшити фінансові та часові витрати  для жителів західних районів Чернівецької та південних районів Івано-Франківської областей і Сучавського повіту.

У рамках проєкту також буде організована та проведена міжнародна конференція з питань транспорту та екологічної стійкості. За результатами конференції розроблять спільну стратегію екологічно чистого транспорту в прикордонному регіоні та механізм майбутніх транспортних ініціатив, екологічні вимоги та параметри, що дозволять реалізувати Спільну стратегію.

Проєкт фінансується у рамках Спільної операційної програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Румунія – Україна 2014 – 2020» (для отримання додаткової інформації про програму відвідайте: http://www.ro-ua.net/ua/).

Тривалість реалізації проєкту складає 24 місяці (04 вересня 2021 – 03 вересня 2023).

Головним бенефіціаром проекту є Чернівецька обласна рада.  Партнерами проекту виступають Сучавська повітова рада, Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області, ГО «Буковинський центр реконструкції і розвитку».

Сума бюджету проєкту дорівнює 2 195 895.50 євро (77 939 973 грн за курсом InforEuro rate станом на жовтень 2022 року), з яких Європейським Союзом фінансується 1 975 866.77 євро (70 130 387.68 грн за курсом InforEuro rate станом на жовтень 2022 року), що складає 89.98% загальної вартості проекту.

Основною метою проєкту є сприяння регіональному розвитку та співпраці на румунсько-українському кордоні шляхом розширення транзитних можливостей. Конкретними цілями проекту є покращення та підтримка транскордонного співробітництва між Румунією та Україною у сфері транзитних можливостей, транспортної інфраструктури та туризму шляхом проведення будівельних робіт на дорозі до пункту пропуску «Шепіт-Ізвоареле Сучевей». Конкретною метою проєкту є також  розробка спільної транскордонної основи для екологічно чистих перевезень шляхом проведення міжнародної конференції та формування Спільної стратегії екологічно сталого розвитку транспорту в транскордонному регіоні.

Антоніна Гошовська, Буковинський центр реконструкції і розвитку

Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *