Житимемо краще?!.

За 2011 рік соціальні виплати на Буковині склали 831,4 млн. грн. Це на 90 млн. грн більше, ніж у попередньому році.

Про це під час селекторної прес-конференції з питань соціальної політики крайової влади в контексті соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича повідомив начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Чернівецької ОДА Богдан Сеньків.

Головний соціальний захисник краю зазначив, що нові соціальні стандарти впроваджуватимуть поетапно – будуть прийняті відповідні постанови Кабміну, внесені зміни до державного бюджету на поточний рік, визначені чіткі терміни та механізми.

Зокрема, він озвучив 4 основних напрямки соціальних ініціатив Президента: дотримання прав та гарантій працюючих громадян, збільшення розміру заробітної плати, створення робочих місць і легалізація зайнятості, глибока модернізація сфери соціального забезпечення.

– Будуть змінені підходи до призначення та нарахування допомог усім пільговим категоріям населення, – зауважив п. Сеньків. – Зокрема, у населених пунктах області працюватимуть спеціальні фахівці, які надаватимуть усю необхідну допомогу для оформлення потрібних документів.

Скільки саме з 16 млрд. грн, запланованих на соціальні виплати, перепаде буковинцям, за словами Сеньківа, його відомство не рахувало, адже підвищення соціальних стандартів буде відбуватися за рахунок державного бюджету. А залучення коштів Міжнародного валютного фонду, як це було раніше, не буде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *