За інформацію про розміщення прикордонних патрулів – 60 тис. грн

На Буковині затримали молодшого інспектора прикордонної служби.

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру молодшому інспектору прикордонної служби за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за грошову винагороду надавав службову інформацію про розміщення прикордонних нарядів на ввіреній йому ділянці вздовж державного кордону України та Румунії.

Володіючи такими даними, потенційний ухилянт міг безперешкодно здійснити незаконний перетин та потрапити до країн Євросоюзу.

Затримали прикордонника «на гарячому» – під час отримання 60 000 гривень неправомірної вигоди.

На цей час вирішується питання про обрання для 25-річного службовця міри запобіжного заходу та відсторонення від посади. Крім цього, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу відділу внутрішньої та власної безпеки по 31 прикордонному загону ГВ ВВБ «Захід» Державної прикордонної служби України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *