Розпочалися весняні посадки, поки що точкові…

Сайт Укроборонпрому повідомив, що до суду скеровано справу стосовно працівників одного з підприємств Державного концерну, причетних до закупівлі неякісних комплектуючих для військової техніки. Справа порушена за матеріалами, наданими ДК «Укроборонпром», який тісно взаємодіяв з правоохоронними органами та всебічно сприяв її розслідуванню. 

«Це вже не перша справа, порушена правоохоронцями за матеріалами, ініціативно скерованими Державним концерном «Укроборонпром». Наше ключове завдання на сьогодні – це нарощувати виробництво необхідних для Сил безпеки та оборони України озброєнь та військової техніки. Тому охочим нажитися на війні не місце на підприємствах Укроборонпрому», – відзначив заступник генерального директора Укроборонпрому з безпеки Роман Забарчук.

Як повідомляє Бюро економічної безпеки України (БЕБ), його детективи скерували до суду обвинувальний акт щодо двох підприємців і шести працівників одного з підприємств ДК «Укроборонпром». Їх підозрюють у розтраті 5,4 млн грн бюджетних коштів під час повномасштабної збройної агресії російської федерації.

За інформацією БЕБ, у березні 2022 року посадові особи державного підприємства разом з фізичними особами-підприємцями закупили комплектуючі до військової техніки, які згодом було передано одній з військових частин Збройних сил України. Проте продукція так і не була використана, оскільки виявилася не тієї категорії та якості.

Посадових осіб підприємства підозрюють у службових підробках та розтраті майна за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України.

Джерело: сайт Укроборонпрому

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *