До уваги пенсіонерів, які працюють

Пенсійний фонд провів щорічну звірку з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. На Буковині виявлено 155 осіб, які, отримуючи пенсію, зареєструвалися як фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, але не повідомили про це відповідний територіальний орган ПФУ.

Відтак їм як непрацюючим особам нараховувались надбавки на утриманців, підвищення як непрацюючим, відповідно до постанови КМУ від 11.03.2009 №198, застосовувалось обчислення пенсій по інвалідності в розмірі пенсії за віком тощо

Простіше кажучи, у таких пенсіонерів виникли переплати пенсії, про що їх письмово повідомлено. Переплати утримуються відповідно до ст. 50 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» на підставі рішень управлінь ПФУ в області в розмірі не більше 20% пенсії, що належить до виплати.

Звертаємось до всіх пенсіонерів нашої області та, зокрема, до працюючих: щоби запобігти подальшим стягненням, про всі обставини, які спричиняють зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати (вступ на роботу, звільнення з роботи, зміни у складі сім’ї) необхідно повідомляти органи Пенсійного фонду.

Прес-служба Головного управління ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *