Якщо політики починають їздити в провінцію – значить, незабаром вибори

Інвазія

Якщо політики починають їздити в провінцію – значить, незабаром вибори.

Народна прикмета

 

Останній тиждень у Чернівцях був щедрим на візити нардепів. Планові місцеві вибори вимагають привернення уваги електорату до політичних сил, які ці нардепи представляють. І столичні політики старалися!

 

«Зірковий» нардеп Семен СЕМЕНЧЕНКО, хоча й зібрав на прес-конференції широке коло ґаволовів, які прийшли подивитися на героїчного комбата, оригінальністю не вразив. Як, зазвичай, і депутати з досвідом, молодий депутат розповідав про захмарні рейтинги партії «Самопоміч», яка й делегувала його в Раду. Говорив про те, що його політсила не йтиме «на вибори заради виборів», і обіцяв насамперед «розбудувати мережу громадських організацій на місцях» і лише за успішної діяльності «йти в політику» (так само, як це говорив і робив свого часу «Фронт змін», перейменований згодом у «Народний фронт»). Семенченко обіцяв працювати за принципом «Зробив – відзвітуй». Скрушно визнавав чималу підтримку, яку набирає в суспільстві «Оппо-блок». Традиційно описував великі проблеми у військовій сфері, нарікав на утиски добровольчого руху державою і стверджував, що його однопартійці за 100 днів роботи в Раді «не скурвилися» (мовою оригіналу – авт.).  Водночас, прізвищ тих, кого критикує, не називав і наголошував, що він з однодумцями хочуть «об’єднати зусилля навколо головнокомандувача».

Нардеп «із місцевих» Олександр ДРОЗДИК, який теж у Раді дебютує (за списком «Народного фронту») зайняв нішу «розумника» і при нагоді взяв участь у «круглому столі», організованому Головним територіальним управлінням юстиції в області. Інформував присутніх про реформи в органах юстиції та запровадження пілотних проектів. Шкодував щодо такого наслідку «реформ» як скорочення працівників юстиції, водночас обіцяв, що це не позначиться на якості надаваних послуг. І навіть декларував, що Мін’юст планує скасувати монополію на надання послуг. Хвалився особистою участю в розробці системи електронних торгів та її успішним запровадженням: станом на березень, мовляв, зареєстровано на цих торгах 49 тис. лотів на загальну суму близько 5 млн. грн. Звітував про скасування так званих «спецбланків», на яких фірма, що їх випускала, заробляла 50 млн. грн. з Держбюджету.  І погрожував боротися не тільки з великою корупцією, а й з так званою «побутовою»,  коли за роботу, яку в межах своїх повноважень і за свою зарплату виконує працівник органів юстиції, він ще й очікує «подяки» у вигляді, наприклад, коробки цукерок.

Ще один «місцевий» нардеп – «ударівець» (екс-«сильноукраїнець», до речі) Григорій ТІМІШ, вочевидь, ще не відвик від боротьби, бо на своїй прес-конференції обрав войовничий тон: «УДАР» боротиметься за голову Путильської РДА Михайла Ямницького і першого заступника голови Заставнівської РДА Василя Молдована, щоби вони отримали робоче місце», – заявив він журналістам. Невідомо, чи дізнався про цей намір «боротися» Президент Порошенко, але «робоче місце» серією своїх вівторкових розпоряджень надав лише одному протеже «Удару». Василь Молдован, вочевидь, шукатиме роботу деінде. А ще панові Тімішу довелося виправдовуватися і за свою попередню партійність, і за те, що в помічники собі взяв колишнього «регіонала» п. Бічера. Виправдовувався так само войовничо і чомусь радив журналістам «іти до Ахметова». Мабуть, це нова нецензурна лайка?

Як би не намагалися нардепи сподобатися буковинцям, головне – аби їхні зусилля не були марними. Адже подейкують, що депутати не можуть узгодити зміни до закону: прибрати мажоритарну складову виборів і зробити відкритими списки партій. А це загрожує відтермінуванням самих виборів у часі. Хоча… Кому «загрожує», а кому дуже навіть допомагає. Програють же ті, хто взагалі не балотуються…

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *