Опера і джаз: у Чернівцях поєднали непоєднуване

Концерт-звіт Народної оперної студії Центрального Палацу культури вразив не тільки академічним вокалом, а й довершеністю та несподіваністю.

Його родзинкою став джазовий дует Тетяни Маковей та Валентина Менькова. Вони додали концертній програмі саме тієї «перчинки», за допомоги якої і створюється неповторний смак. Зі сцени звучали такі «перлини» джазу, як «Mr. Zebra» Tori Amos та «Cryme a river» Julie London.

Діана Магалевич виконала уривок із опери Вінченцо Белліні «Пуритани». У виконанні студійців В. Менькової, В. Паладяна та Я. Бучинської прозвучали твори Джакомо Пуччіні, Жака Оффенбаха та Ігоря Шамо.

Народні мотиви у програму вечора внесли композиція «Чи ми ще зійдемося знову…» на слова Т. Шевченка, яку заспівав Андрій Гребоножко, та українські народні пісні «Ой, я знаю, що гріх маю» та «Ой не світи, місяченьку» у виконанні Марії Ластовецької та Тетяни Маковей.

На завершення всі учасники дійства разом виконали композицію «Де згода в сімействі…» із опери М. Лисенка «Наталка-Полтавка». За їхніми словами, за час відвідування студії вони дійсно стали однією сім’єю.

Аліна ВАВРИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *