«Тagesspiegel»: корінь зла в українській політиці – її зрощення з бізнесом

Довідка: «Der Тagesspiegel» (аналог британської «The Daily Mirror») – класична німецький щоденний часопис ліберального спрямування – заснована у вересні 1945 року і весь час працює під гаслом «Щоби розуміти причини».

Причина усіх проблем політичної системи України міститься у глибоко та широко вкоріненому сплетінні між політикою та бізнесом, – говориться у матеріалі Ральфа ФЮКСА, голови правління німецького Фонду імені Генріха Белля.

«Більша частина українських депутатів та частина уряду користуються своїми політичними мандатами як засобом для ведення бізнесу, бо мають частки в компаніях або отримують гроші за лобіювння, беруть комісійні за виконання певних замовлень або проштовхування «своїх» людей у державні компанії», – стверджує Ральф Фюкс. За його словами, можливі парламентські перевибори не дадуть жодних результатів, поки в Україні не зміниться виборче право. А нині перевибори, за його словами, приведуть лише до «перерозподілу всередині нинішнього картелю, що паралізуватиме роботу уряду ще на кілька місяців».

Глава Фонду зазначив також, що Україна опинилася у «комплексній кризі»: 1,6 млн внутрішніх біженців з Криму та Сходу України – занадто велика цифра для такої країни, чия економіка «сягнула дна».

«Щодо внутрішньо української проблеми з біженцями ЄС міг би розпочати виплату матеріальної допомоги для біженців у всій Україні, розробити програми підвищення їхньої професійної кваліфікації та працевлаштування, спрямувати в Україну кошти та експертів для психосоціальної реабілітації біженців, а також розпочати виплату мікрокредитів для біженців, які хочуть розпочати власний бізнес і будувати житло в міських районах», – заявив Фюкс. На його думку, Україна має виходити з політичної кризи в країні через систему стримування та противаг – перш за все, незалежне правосуддя, а реформаторам усередині країни вкрай необхідна підтримка ззовні. Фюкс вважає, що ЄС та МВФ повинні спільно з українським урядом розробити точний план реформ, від реалізації якого залежатиме міжнародна фінансова допомога.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *