Гігієнічні засоби «Johnson&Johnson» шкідливі для здоров’я

Заподіяна  здоров’ю споживача шкода обійшлася компанії у  $72 млн. А українцям продають у баночці з написом «Сардини» кільку – і нічого!

Суд штату Міссурі (США) визнав «Johnson&Johnson» винною в заподіянні шкоди здоров’ю, яка спричинила смерть жінки від раку, і присудив її родичам $72 млн компенсації від компанії. Провина «Johnson&JohnsonJ, за рішенням суду, полягала в тому, що вироблені нею гігієнічні засоби шкодили здоров’ю.

Члени окружного суду присудили на користь сім’ї Жаклін Фокс з Бірмінгема (Алабама) $10 млн фактичних збитків і $62 млн компенсації. Фокс померла у жовтні 2015-го в віці 62 роки. За три роки до того в неї був діагностований рак яєчників. Незадовго до смерті вона записала аудіосвідчення, в якому зазначила, що використовувала тальк компанії «Johnson & Johnson» для жіночої гігієни понад 35 років, повідомило видання «St. Louis Post-Dispatch».

Чому у США Давид може здолати Голіафа, а в Україні – ні? Відповідь  на поверхні. Бо законодавство США орієнтоване на захист прав споживачів, чого немає у законодавстві України. У світовій практиці відомо чимало судових рішень про штрафні стягнення з великих компаній і державних установ через шкоду, заподіяну здоровю споживачів. А що маємо ми, українці? Заборону на перевірку бізнесу! Як наслідок, пальмова олія в тортах, тістечках і цукерках, ковбаса без м’яса, сметана без молока. І останній приклад, що стався просто у нас в редакції цими днями. Купили на обід баночку рибних консервів із гучною назвою «Сардина атлантична натуральна із додаванням олії» від бренду «Багатий улов». Відкрили, а там – шматочок сардини, а решта – кілька-тюлька… Подивилися: хто ж нам підсовує фальсифікат? З’ясувалося, що це ТОВ «Рибоконсервний завод «Екватор» (м. Харків), чиї виробничі потужності розташовані у Богодухові на Київщині. Але й це ще не все! На баночці із фальсифікатом гордо красується такий напис великими літерами «ГОСТУ 15-70-2001. Впроваджена система управління безпекою харчових продуктів». Але після того, як ми побачили липовий вміст банки, маємо великі сумніви й щодо безпеки її вживання.   

За інформацією видання «Міжнародний бізнес Times» www.ibtimes.com  і вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *