Apple розробляє MacBook з гнучким екраном: що нам відомо

Apple, ймовірно, випустить MacBook зі складаним дисплеєм у 2026 році. Про це у своєму блозі пише аналітик Мін-Чі Куо. Раніше Куо припускав, що випуск відбудеться у 2027 році, але через більш ранні терміни виробництва панелі в четвертому кварталі 2025 року очікуваний період було перенесено.

Новий складний iPad


Незабаром після випуску нових iPad поширилися чутки про складаний MacBook з величезним дисплеєм, процесором M5 і віртуальною клавіатурою. Apple щойно представила нові моделі iPad Pro з чипсетом M4: замовити iPad в eStore ви можете вже сьогодні. Цей крок став несподіванкою, оскільки виробник пропустив покоління мікросхем. Немає iPad Pro з M3 SoC і ніколи не буде. Чи винахідник iPhone використає подібний підхід і до своєї серії MacBook?
Мінг-Чі Куо, який вважається дуже надійним, повідомив про 20-дюймовий MacBook з гнучким екраном і чіпом M5, над яким Apple зараз працює разом з відділом дисплеїв LG. Тому Apple витрачає багато енергії та інтелекту, щоб зробити дисплей якомога якіснішим.

Яка буде ціна MacBook з гнучким екраном


Для багатьох користувачів так званих складаних пристроїв складка, яка утворюється, коли дисплей складається навпіл, викликає серйозне роздратування. Для Apple це, швидше за все, естетична проблема. За словами Apple Kuo, зусилля повинні бути добре винагороджені. Відповідно, Куо очікує, що Macbook зі складаним дисплеєм буде коштувати дорожче, ніж VR-гарнітура Vision Pro від Apple, базова версія якої коштує 3500 доларів у США. Однак можна припустити, що ринок для такого Macbook більший, ніж для Vision Pro, тому Куо очікує більше мільйона ноутбуків у 2026 році.
Apple ще не має продукту зі складаним дисплеєм ні в секторі смартфонів, планшетів, ні ноутбуків. Інші виробники, такі як HP і Lenovo, вже представили відповідні ноутбуки. Зараз у секторі смартфонів є багато пристроїв, таких як Google, Oppo, Oneplus і Samsung.

Коли можна буде купити MacBook з гнучким екраном


Як тільки оголошення відомого аналітика прозвучало, вже заговорив інший галузевий гігант. Аналітик дисплеїв Росс Янг, який користується такою ж хорошою репутацією, як і Куо, підтверджує плани щодо складного 18,8-дюймового дисплея. Кажуть, що в складеному стані MacBook буде таким же великим, як звичайний MacBook з діагоналлю екрана 13 або 14 дюймів. Для того, щоб купити MacBook чи iPad — відвідайте магазин електроніки Apple, де ви знайдете великий асортимент та привабливі ціни на продукцію всесвітньо відомого бренду.
Коли саме складаний MacBook вийде на ринок, поки невідомо. Обидва аналітики очікують, що цього року цього більше не буде нових моделей планшетів та ноутбуків від Apple. Очікується, що наступними новинками Apple восени стануть iPhone 16 і Apple Watch X.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *