Рашу осліпили, натомість союзники прозріли…

Кілька днів тому засобами масової інформації України пройшла дуже приємна та занадто скромно, якщо не сказати – куцо, подана новина. Версії також писали про неї, себто про те, що дрони Головного управління розвідки Міноборони України «дістали» РЛС (радіолокаційну станцію) в Орську Оренбурської області на відстані понад 1800 кілометрів. Це сталося 26 травня, а за кілька днів до цього була уражена РЛС в Армавірі, що у Краснодарському краї.
А вже вночі з 27-ого на 28-е травня Юрій Швець – американський аналітик українського походження, колишній радянський розвідник, майор закордонної розвідки КДБ у 1980—1990, який з квітня 1985 по 1987 працював офіцером-аналітиком у резидентурі КДБ у Вашингтоні, а після розпаду СРСР перебрався до США, де й заснував власну аналітичну фірму з питань безпеки у міжнародному бізнесі, на своєму інформаційному каналі на YouTube розповів про цю подію, назвавши її безпрецедентною. Хоча з побіжного погляду ця акція ГУР аж ніяк не вплинула на події на фронті, бо нібито нічого не дала ВСУ. Та це тільки на перший погляд. Бо насправді суттєво змінила ситуацію.
Москву, як сказав Швець, осліпили, і вона тепер не здатна на ядерний удар. А перед цим, як відомо, росія розрекламувала ядерні навчання у Білорусі. Мабуть, через це і «нарвалася» на атаку дронів. Як наслідок, путін заявив, що вони у відповідь «розберуться» зі столицями маленьких країн Європи, де, як відомо, дуже велика густота населення. Та ця нахабна заява викликала протилежний ефект. Замість того, щоби злякатися, європейці нарешті обурилися. Мабуть, це і спонукало 10 західно-європейських країн, серед яких Німеччина, Швеція, Польша, Естонія та ін. дати дозвіл на використання своєї зброї на території раші.
До слова, США теж дали вже нарешті такий дозвіл. Що тут скажеш? Не пройшло і три роки…
А тепер трохи більше інформації про акцію ГУР. За словами аналітика Швеця, двома ударами по російських РЛС українські військові суттєво пошкодили стратегічну систему ядерного стримання ворога. Іншими словами, рашисти втратили здатність одночасно відстежувати 600 космічних та аеродинамічних цілей, серед яких можуть бути як балістичні, так і крилаті ракети з атомними боєголовками, на відстані до 6000 км по горизонталі й 7000 км по вертикалі. Ця система із 10 об’єднаних РЛС зводилася протягом 2009-2013 років у чотирьох областях – Ленінградській, Оренбурзькій, Іркутській та Краснодарському краї. Вона діє як єдине ціле, тож пошкодження однієї РЛС тягне за собою проблеми для всіх. Тому раша втратила зараз здатність відстежити дії авіаносця США із сотнею ракет-літаків, який нині перебуває у водах Середземного моря…
Як наголосив п. Швець, це безпрецедентна демонстрація раші того, що з нею буде, якщо вона не оговтається і не приборкає своє ядерне безумство.
Версії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *