Буковинські податківці викрили 80 нечесних роботодавців

Мільйон за нечисте сумління

За 4 місяці поточного року податківці Буковини здійснили понад 85 перевірок. За 80 випадками незаконного використання найманої робочої сили нараховано понад мільйон грн платежів та штрафних санкцій. Особливо відзначилися у подвійній бухгалтерії власниці продовольчих яток у Заставні та Боянчуку того ж району. Не оформлені офіційно продавчині відповідно не мали медичних довіджок, обов’язкових при торгівлі харчами. У Сокирянах працівник магазину будматеріалів зарплату у 700 грн отримував неофіційно. У Хотині працівник крамниці спробував «прикрити» власника, заявивши, що тільки став до роботи. Стосовно обох власників крамниць складено амінпротоколи та  нараховано штрафні санкції.

Підпільний бізнес?

273 рейдові перевірки легальності бізнесу провели за 4 місяці поточного року податківці області. Порушення виявлено більш ніж у половині дрібних підприємців, стосовно 115 складено адмінпротоколи. Наприклад, два власники автомайстерень без реєстрації надавали послуги з  ремонту автомобілів у с. Бабин Заставнівського району та Мамаївцях Кіцманського.

Загалом стараннями податківців до сумлінних платників приєдналися 1800 буковинців, які зареєстрували свою господарську діяльність.

За матеріалами ДПА в Чернівецькій області    

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *