Як заощадити на дітях

У дитячих таборах дітей поменшало і умови перебування стали гіршими, ніж у попередні роки

Такі результати планових перевірок стаціонарних оздоровчих таборів оприлюднило обласне управління у справах захисту прав споживачів.

– Дітям не доважували 75% порції салату зі свіжої капусти, 4,5% порції м’ясних биточків і не додавали 45% порції кави з молоком, – каже провідний спеціаліст управління Ігор ЛАЩАК. – Такими результатами завершилася перевірка табору-пансіонату «Золотий колосок» у Панці Сторожинецького району. Дітям не видавали також по пляшці мінералки на сніданок.

У таборі-пансіонаті «Юність», що у Берегометі Вижницького району, для приготування страв використовувались яйця без жодних маркувань, що не дало можливості визначити наскільки вони свіжі та безпечні.

У таборі «Вогник Буковини» в с. Валя Кузьмін Глибоцького району використовували морожену рибу так само без жодних позначень на тарі.

Працівники таборів, які допустили порушення санітарно-гігієнічних вимог, мають сплатити штраф у розмірі від 2 до 10 неоподаткованих мінімумів, тобто від 75 до 170 грн.

– Путівки до таборів зараз недешеві – від 1,3 до 2,5 тис. грн, – зазначає п.Лащак. – На харчування дітей передбачено 30 грн на добу. Через кризу не всі батьки мають змогу відправити дитину на відпочинок. Наповненість таборів – лише 50-70%. Через це працівники закладів і заощаджують на харчах.

На черзі перевірки ще у 9-ти таборах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *