Депутати вивчають заповідну справу

На засіданні тимчасової контрольної комісії з вивчення стану об’єктів природно-заповідного фонду Чернівецької області йшлося про якість обслуговування та утримання таких об’єктів.

Зокрема, депутати облради, які виявили бажання працювати у складі комісії, обговорили ситуацію у парку «Вижницький», в якому працівники держекоінспекції в Чернівецькій області виявили факти несанкціонованої вирубки дерев. З метою з’ясування, що насправді відбувається у НПП «Вижницький», депутати вирішили провести виїзне засідання на базі цієї заповідної території.

Тимчасова контрольна комісія розглянула також звернення колективу державного підприємства «Берегометське лісомисливське господарство» стосовно ймовірної втрати робочих місць мешканцями Вижницького та Путильського районів внаслідок розширення меж території заказника «Зубровиця».

Члени депутатської комісії звернулися до обласного управління лісового та мисливського господарства з пропозицією надати економічно обгрунтовані розрахунки щодо співвідношення кількості наявних робочих місць до розширення території заказника «Зубровиця» та після проведення відповідних заходів щодо його розширення.

Довідка: Тимчасова контрольна комісія була створена рішенням 29-ї сесії Чернівецької облради. До її складу увійшли 8 депутатів крайового парламенту. Очолює комісію депутат облради Георгій АПЕТРІ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *