Ігор Померанцев відвідає Чернівці

5 жовтня (понеділок) о 18:00 в “Literatur Café” КМЦ «Українська Книга» (м. Чернівці; Центральна площа, 10) відбудеться зустріч із письменником та публіцистом, радіожурналістом «BBC» та «Радіо Свобода», колишнім чернівчанином Ігорем ПОМЕРАНЦЕВИМ.

Вперше за кілька десятиліть Ігор Померанцев відвідає Чернівці, звідки розпочнеться його тур по Україні. У Чернівцях Померанцев зустрінеться зі студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а ввечері, в “Literatur Café”, презентує книгу «КҐБ та інші…», видану видавництвом «Грані-Т».

Розклад презентацій та зустрічей з Ігорем Померанцевим 5 жовтня у Чернівцях:

Зустріч в ЧНУ розпочнеться об 11:30 (м.Чернівці, вул.Коцюбинського,2);

О 15:45 – зустріч з міським головою Чернівців;

О 17:00 в “Literatur Café” КМЦ «Українська Книга» (Центральна площа,10) відбудеться прес-конференція;

О 18:00 в “Literatur Café” КМЦ «Українська Книга» (Центральна площа,10) розпочнеться презентація книги «КҐБ та інші…».

Юрій Андрухович про Ігора Померанцева:

“Дуже важливо, щоб цей голос почав лунати в наших теперішніх дискусіях та геокультурних розбірках. Хоча, можливо, саме він, голос, той, котрий звучить на «Свободі», перепрошую, на свободі, у них якось і присутній. Але нам дуже потрібен Померанцев як текст, як письмо, як те, що читають очима. Він надзвичайно рідкісний тип російського письменника – з тих, які винятково чутливо сприймають, винятково добре знають і – як виявляється – люблять українську культуру. Гаразд, ніякий він не «надзвичайно рідкісний тип» – просто він такий один, от і все. Ні, дешевих підлабузників з російського боку в нашої культури, може, й вистачає. Але таких, як він – наскрізь і щиро перейнятих її «проклятими питаннями» – уважних інтерпретаторів немає зовсім. Він такий один.”

Сашко Горський

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *