Моцарт живить мозок: Джерело енергії – звук

Науковці дійшли висновку: музика «збуджує» творчі ділянки мозку та наповнює їх енергією.

«Деякі звуки впливають як філіжанка доброї кави» , – висловлюється видатний французький фахівець у галузі вивчення слуху Альфред Томатіс, якому належить відкриття про те, що «Вухо призначене не лише для того, аби чути, але й щоби живити енергією розум і тіло».

222

Мозкові клітини працюють немовби маленькі батарейки-акумулятори. Вони заряджаються не від обміну речовин в організмі, а за допомоги енергії звуків. Відтак від впливу на мозок музики покращується інтелект.

На підставі експертної оцінки впливу музичних творів науковці почали рекомендувати найкращі диски. У списку – класика. Зокрема, дослідники вважають, що музика Моцарта впливає позитивно на розумові процеси, потрібні для математики та гри у шихи. Встановлено, що 20-хвилинне прослуховування  музичних творів Моцарта щоденно впливає заспокійливо, покращує сприйняття простору, стимулює творчі ділянки мозку.

Більше того, музика Моцарта помічна не лише для розумових занять, але й для монотонної фізичної праці, яка потребує підвищеної уваги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *