Санстанція вкотре застерігає: курка-гриль, хот-дог чи піцца з сумнівного кіоска – шлях до лікарняного ліжка!
ОблСЕС під час перевірки кіосків громадського харчування виявила, що в деяких з них відсутні умови для дотримання правил особистої гігієни працівників, системи водопостачання та каналізування. Для приготуванні гарячих напоїв використовується вода з власних криниць приватних підприємців, дослідження якої не проводяться. Виробничі столи та інвентар не промарковані. Відсутні дезінфекційні засоби та інструкції до їхнього використання. Для приготування їжі використовується посуд з вибоїнами та щілинами. Відсутні документи на продукти харчування та продовольчу сировину, що засвідчують їхню якість та терміни придатності.
Усього за перше півріччя на Буковині за виявлені порушення під час реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини в торгівельній мережі до адмінвідповідальності притягнуто 944 особи, тимчасово припинено експлуатацію 209 об’єктів, за несвоєчасне проходження медогляду від роботи відсторонено 173 особи та забраковано 5,8 т недоброякісної продукції.