Як святкувати й не погладшати

Лікарка Лариса Полуянцева зазначила, що існують прості хитрощі, які допомагають не набрати вагу від застілля. Новорічний стіл може бути правильним і здоровим, навіть коли на ньому зібрані всі традиційні страви. Зокрема, фахівчиня рекомендує в Новий рік вживати лише в мінімальних кількостях солоні і гострі страви та консервовані продукти. Лікарка радить також відмовитися від готового майонезу, приготувавши замість нього свій зі здорових компонентів без штучних добавок. Дієтологиня зазначила, що є багато нескладних рецептів на основі яєць чи авокадо.

А щодо алкоголю, то, на думку експертки, краще обійтися без шампанського й віддати перевагу міцним напоям. Хоча спиртне слід розбавляти чистою водою або кубиками льоду й пити не більше 30-50 мл.

Лариса Полуянцева зазначила: «Лікувальна» доза напою становить 120-150 мл, решта у поєднанні з їжею призводить безпосередньо до утворення жиру».

Ідеальний вибір алкоголю за новорічним застіллям – це келих червоного або білого сухого вина, підкреслила лікарка.

На додаток вона порадила під час рясного застілля… час від часу міняти місцями виделку й ніж. Такий «фокус» уповільнює процес поїдання і допомагає не набирати зайвих кілограмів, – пише «Ваше Здоров’я».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *