Як на ярмарку гуляли…

Учасники

Цьогоріч у Петрівському ярмарку взяло участь майже 700 підприємств і підприємців із 17 регіонів України. З кожним роком учасників стає все більше: 2009-го їх було біля 600.

Приїхали також гості з 5 країн – Болгарії, Білорусі, Румунії, Молдови і Литви. Чесно кажучи, вкрай важко було пояснити гостям, чому у парку не працюють стоки і на ярмарок доводиться «запливати» під дощем.

Так само «зручно» було й відвідувачам: кількість учасників збільшується, а відведена площа – ні. Деякі «здогадливі» мамусі примудрялися не лише привести у натовп свого малюка, але впхати туди ще й візочок.

Майбутні мами теж виявилися досить ризиковими: отримати ліктем в живіт або покалічити ноги було простіше, аніж пройти неушкодженим.

Пригощання

Після церемонії відкриття, що відбулася у парку біля фонтану, чернівчан пригостили безкоштовним тортом 5 м завдовжки і один метр завширшки. Торт щедро прикрасили заварним кремом. Чернівчани «розмели» ласощі за 15 хв. Як завжди на дармових пригощаннях, утворилася штовханина.

У «Святі шашлику» взяли участь 12 ресторанів. Оскільки м’ясо було платним, ажіотажу довкола мангалів не спостерігалося.

Сюрпризи

Родині чернівчан Дворських, у яких напередодні народилася донечка, мер Федорук подарував дитячий візочок.

Привітали також Петриків і Павликів, які цими днями святкують день народження, і цього року йдуть до першого класу. Юні іменинники отримали рюкзачки для школи. Кожному з них вручили також іграшки для здійснення дитячих мрій: вудочку, конструктор, міліцейську машинку. А одному з Павликів дісталася жива черепаха.

По обіді вул. Садовою пройшовся парад наречених. Два десятки недавніх молодят згадали марш Мендельсона.

«Писком» ярмаркового шоу став показ мод. З урахуванням погодних реалій найбільш «хітовими» виявилися гумаки з бісером та лелітками. Решта моделей була скроєна за відомим давнім принципом: «Чим страшніше, тим модніше».

Милосердя

Під час доброчинної акції зі збору коштів на придбання медичного обладнання для міської дитячої клінічної лікарні зібрано14 тис. 452 грн і 10 євро. Півтори тисячі гривень із цих грошей зібрали члени клубу «Успішна чернівчанка».

Благодійна акція під час ярмарку проводилася вже вдруге. Торік зібрали 3600 грн. Їх було спрямовано на придбання медичного відсмоктувача для міської клінічної дитячої лікарні.

Лєра ЯСНИЦЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *