Влада лютує?..

Кількість репресій у відповідь на протести в Україні збільшилася вдвічі, порівняно навіть з періодом Майдану  

За даними моніторингу протестів, репресій і поступок, який здійснює Центр соціальних і трудових досліджень, за період від квітня до червня 2015 року в Україні на кожні 100 протестів відбулося 57 негативних реакцій (Джерело: http://cslr.org.ua/yaka-ymovirnist-shho-vi-zaznayete-represiy). Така кількість репресій на території України, підконтрольній українській владі, є рекордною за всю практику моніторингу Центру.

Насторожують висока частота репресій проти протестів з критикою влади і вимогами люстрації, проти протестів з соціально-економічними та політичними вимогами, а також поблажливе ставлення влади до антикомуністичних протестів, які супроводжуються одним із найвищих рівнів насильства. Порівняння з попередніми роками вказує на збільшення частоти репресій, порівняно з часом правління Януковича, навіть для ненасильницьких протестів, а також на згортання позитивних тенденцій кінця 2014 року.

Від серпня до грудня 2014 року на кожні 100 протестів припадало 34 репресії, у 2013 році до початку Майдану відбувалося 18 репресій на кожні 100 протестів, а в період Майдану (з 21.11.2013 по 23.02.2014) відбувалося 27 репресій на 100 протестів.

Нині – 57! Іншими словами, якщо дивитися виключно на цифри, то сьогодні кількість негативних реакцій на протести вдвічі більша, ніж під час Майдану.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *