Міст в Атаках відремонтують. Через два роки?!

Якщо експерти дадуть дозвіл, то для легкових автомобілів міст відкриють після 18 квітня, – розповів на черговій селекторній прес-конференції Ігор ГАХ, начальник служби автомобільних доріг у Чернівецькій області.

111111

Фото з сайту molbuk.ua

Буковина щонайменше на півроку залишиться з обмеженим автобусним сполученням через руйнування мосту в Атаках. Наразі все залежить від висновків науково-дослідних інститутів, які залучені до роботи. Перших висновків фахівців ми чекаємо до кінця тижня.  Вони мають провести інструментальне випробовування виїзної частини щодо можливості використання мосту, необхідності та типу його ремонту.

Міст через річку Дністер в селі Атаки експлуатується вже 56 років, він збудований ще у 1956 році.

– Наразі маємо два наскрізних руйнування проїзної плити та шість руйнувань бетонного захисного шару з заголенням арматури, – додає Ігор В’ячеславович. – В результаті міст був визнаний таким, який не може експлуатуватися.

Стосовно того, коли ж відновиться рух для великих пасажирських автобусів та іншого важкого транспорту, то, залежно від висновків експертів, це може затягнутися й до двох років. Саме фахівці повинні дослідити, що з плитою, в якому вона стані, чи підлягає ремонту й якому саме. – Якщо ж до розробки проектно-кошторисної документації можна буде провести певні роботи з покращення стану мосту, то їх ми виконаємо найближчим часом, – додає пан Ігор. – Зараз на ремонт передбачені кошти уряду, орієнтована вартість таких поточних робіт становить 5 млн. грн.

Що означає закритий міст для нашої області? За словами депутата обласної ради Олександра Пуршака, усі транспортні потоки підуть туди, куди їх направляє Мінтранс – на Одесу. Туди ж підуть і  кошти. Яка ж перспектива для нашого краю? Що буде з митницею? Сюди ж ніхто не буде їхати?..

 

Щодо паромних переправ очільник служби автомобільних доріг Буковини нічого не сказав. Зазначив лише, що не може коментувати цю інформацію, бо вона відома йому з публікацій ЗМІ(!!!), служба автомобільних доріг до влаштування цієї паромної переплави не має жодного стосунку, тому він зауважив, що за коментарями з цього приводу варто звернутися до військових або тих, хто влаштовував цю переправу.

Нагадаємо, військовослужбовці окремого понтонно-мостового батальйону, дислокованого в Кам’янці-Подільському після перекриття мосту в Атаках обладнали дві поромні переправи через Дністер у селі Устя.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *