Війна, та про екологію треба дбати: плани аж до 2026 року

Управління екології та природних ресурсів запрошує краян до обговорення програми з екології

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування «Комплексної програми з охорони навколишнього природного середовища «Екологія» у Чернівецькій області  на 2022-2026 роки» та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

  1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту

«Комплексна програма з охорони навколишнього природного середовища «Екологія» у Чернівецькій області на 2022-2026 роки» (далі – Програма).

Метою Програми є стабілізація і поліпшення стану навколишнього природного середовища області, гарантування екологічно безпечного природного середовища для життя і здоров’я населення, зменшення негативного впливу господарської діяльності на навколишнє природне середовище, раціональне використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в області шляхом зниження рівня забруднення атмосферного повітря, поверхневих та підземних вод, обмеження шкідливого впливу відходів на довкілля, раціонального землекористування, охорони рослинного та тваринного світу, створення нових та розширення територій існуючих об’єктів природно-заповідного фонду, підвищення екологічної культури населення, впровадження управлінських механізмів, що дозволяють здійснювати прийняття рішень з урахуванням громадської ініціативи і позиції. Виконання заходів Програми спрямоване на забезпечення дотримання вимог екологічної безпеки; поліпшення екологічної ситуації в області; підвищення ефективності реалізації регіональної екологічної політики

Підготовлено звіт про стратегічну екологічну оцінку та очікується, що за результатами заходів Програми, буде позитивний вплив на навколишнє природне середовище, зокрема на здоров’я населення.

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування, Чернівецька обласна рада.
  1. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

Громадське обговорення Звіту про стратегічну екологічну оцінку та проєкту Програми  починається  з  21.06.2022 та триватиме  до 21.07.2022.

Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

Громадські слухання не передбаченні у зв’язку із проведенням карантинних заходів та військовим станом.

Ознайомитись з документами, отримати додаткову інформацію та подати зауваження і пропозиції  можна у приміщенні управління за адресою:

58003, Чернівецька обл., м. Чернівці, вул. Маяковського, 35

електронна адреса: ecology@bukoda.gov.ua, телефон/факс (0372) 52 22 23;

Контактна особа: Костишин Ігор Михайлович – (0372) 55 05 65

Ознайомитися з документами можна на офіційних сайтах  Чернівецької обласної військової адміністрації (WEB: http://www.bukoda.gov.ua) та управління екології та природних ресурсів (WEB: http://www.ecobukovina.com.ua).

  1. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Проведення транскордонних консультацій не потребує.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *