Визначено фаворитів Ліги Європи

«Манчестер Юнайтед» і «Арсенал» – головні претенденти на перемогу у Лізі Європи сезону 2020/2021 років за версією букмекерської компанії «Фан Спорт».

Минулої п’ятниці у штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи, за підсумками якого були сформовані чотири пари: «Манчестер Юнайтед» проекзаменує «Гранаду, «Вільярреал зіграє з «Динамо Загреб», «Славія» спробує пройти лондонський «Арсенал», а «Аякс» протистоятиме «Ромі». 

Проведення перших поєдинків заплановане на 8 квітня, а матчів-відповідей – на 15. Відповідно до котирувань фахівців, одразу дві команди з англійської Прем’єр-ліги мають найвищі шанси на тріумф на турнірі. Повний список можливих чемпіонів є на порталі “Рейтинг Букмекерів”.

 

«Манчестер Юнайтед»

Імовірність перемоги – 37%

Імовірність виходу у фінал – 53% 

Перемога у Лізі Європи – останній шанс підопічних Уле Гуннара Сульшера здобути бодай один трофей за підсумками поточного сезону. «Червоні дияволи» у 1/4 фіналу Кубка Англії поступилися «Лестеру» (1:3), у січні програли «Манчестер Сіті» півфіналу Кубка ліги (0:3), а у чемпіонаті манкуніанці хоч і перебувають на другій проміжній позиції, але відставання від лідера надто велике – 14 очок.

Вперше і поки що востаннє «Манчестер Юнайтед» вдавалося виграти Лігу Європи у сезоні 2016/2017 років, коли керманичем команди був Жозе Моурінью. Тоді у фіналі англійський клуб переграв амстердамський Аякс (2:0). А «Червоні дияволи» стали лишень п’ятою командою в історії, якій вдалося виграти в усіх трьох єврокубкових турнірах (Кубок Кубків (1), Ліга чемпіонів/Кубок європейських чемпіонів (3), Ліга Європи/Кубок УЄФА (1). 

 

«Арсенал» 

Імовірність перемоги – 25% 

Імовірність виходу у фінал – 44% 

Для «Арсенала» звитяга у Лізі Європи має надважливе значення, позаяк переможець турнірі здобуває пряму путівку до Ліги чемпіонів наступного сезону. На цю мить «Каноніри» посідають 9 місце в турнірній таблиці чемпіонату, тож у лондонців обмаль шансів здобути право грати у найпрестижнішому клубному турнірі Європи. 

Тому цілком логічно, що підопічні Мікеля Артети до останнього будуть битися за тріумф. У чвертьфіналі колективу протистоятиме не найбільш грізний суперник – празька «Славія», а у 1/2 переможець цієї пари протистоятиме сильнішому у дуелі «Вільярреала і загребського «Динамо».  

Мотивації футболістам може додати той факт, що «Арсенал» жодного разу в історії не вигравав трофей Кубка УЄФА/Ліги Європи. Два сезони тому «Каноніри у фіналі розгромно програли «Челсі» (1:4), у 2000-му році у вирішальному поєдинку колектив з півночі Лондона за підсумками серії післяматчевих пенальті зазнав фіаско в зустрічі з турецьким «Фенербахче» (0:0, 1:4). 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *