«Відкат» у 600 тис. грн: на Буковині СБУ викрила оборудку посадовців на ремонті доріг – посадовці відхрещуються

Чиновницькі апетити зашкалило. Як повідомила Пресслужба СБУ в Чернівецькій області, в області викрили корупційний механізм отримання коштів, виділених на ремонт автотранспортних сполучень на території регіону. За попередніми даними слідства, до протиправної діяльності причетні декілька посадовців одного з управлінь облдержадміністрації, обласної служби автодоріг та представники афілійованої комерційної структури. Учасники схеми вимагали від підрядника «відкат» з перерахованих бюджетних грошей за виконаний ремонт доріг.

Для «узаконення» оборудки її організатори уклали фіктивні угоду та акти про надання послуг з підконтрольною фірмою-посередником. 

У межах контролю за вчиненням злочину, правоохоронці задокументували банківський переказ зловмисникам у розмірі 600 тис. грн неправомірної вигоди. 

Під час обшуків за місцями роботи, реєстрації ділків, їх постійного проживання і тимчасового перебування, вилучено носії інформації, засоби зв’язку і чорнові записи із доказами незаконної діяльності.

Натомість перший заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Богдан Ковалюк у коментарі Суспільномузаперечив інформацію про те, що він є фігурантом справи щодо отримання посадовцем “будинку з левами” неправомірної вигоди.
«Це виключно інформаційна провокація окремої групи людей. Я не фігурую в ухвалі суду, окрім як в преамбулі», – наголосив Ковалюк.
Посадовець ОДА Юрій Мінько також прокоментував обшуки та провадження щодо хабаря. Адже саме його, як зазначає Суспільне, підозрюють в отриманні 600 000 гривень за допомогу в укладенні договору підряду. Посадовець каже, що про провадження щодо себе дізнався з ухвали суду, а обставини обшуків йому незрозумілі.
Обшуки проводили у його кабінеті та вдома. За словами Мінька, вилучили сімейні грошові збереження, деякі документи та записник. Про події, щодо яких проводять розслідування, він нфібито нічого не знає.
«Вилучили незначну суму коштів. Але документів, які стосуються справи, не виявили, бо таких фактів немає», — сказав він.

Та як повідомляє пресслужба СБУ в Чернівецькій області, одному з організаторів відкатної схеми повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Крім того, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки.

Заходи із викриття корупції проводились спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *