Вартість проїзду в області зростає, а різні гілки влади кажуть по-різному

Про те, що в міжміських маршрутках піднімають ціни на проїзд, повідомили в соцмережах краяни. Та й у салонах маршруток перевізники наклеїли відповідні повідомлення, мовляв, дефіцит пального. Ще й посівна, як відомо, в розпалі.
У середньому вартість проїзду зросла на 5-10 гривень.

За повідомленням пресцентру Чернівецької ОВА, адміністрація від 2015 року не регулює ціни на проїзд у маршрутках: «Тут чинні виключно правила ринку: піднялася ціна на пальне, підвищують і ціну на проїзд. Управління інфраструктури Чернівецької адміністрації  проводить лише конкурс перевізників, але в договорах, які з ними укладають, про ціни не йдеться взагалі. Тому законних важелів впливу на ситуацію наразі в ОВА немає».

Але ж нині, як відомо, повноваження військових адміністрацій дещо розширені й вони можуть впливати на певні ситуації, принаймні, можна так гадати з огляду на численні призначення головою ОВА керівників підприємств та установ. І податківці недарма ж отримали повноваження з перевірки ціноутворення на соціальні продовольчі товари…

А от у Чернівцях ситуація дещо інша. Директор департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради Петро Лисак цими днями зауважив, що ціни на проїзд у маршрутках підіймати не будуть. «Станом на сьогодні це питання не обговорюється. Ціни поки регульовані державою і вони не змінюються», – наголосив очільник (підкреслення редакційне). Він додав також, що ціни на бензин коливаються лише через його нестачу, тож питання підвищення вартості проїзду зникне разом із зникненням дефіциту пального.
Отже, питання залишається, бо не зрозуміло: впливає влада на ціни чи не впливає? Законно це чи ні? Людям треба пояснити…

«Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *