Українці споживатимуть креветки та мідії власного виробництва

На Сухому лимані Одещини українські бізнесмени вирощуватимуть аквакультури
Держрибагентством в електронній торговій системі «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» опубліковано оголошення про проведення аукціону з продажу права на укладення договору користування на умовах оренди акваторією (водним простором) Сухого лиману для цілей морської аквакультури. Зазначені межі водойми будуть використовуватись для розміщення технологічних пристроїв – плавучих садків, колекторів для молюсків тощо.
Стартова ціна лоту складає 7152,08 грн, строк оренди – 7 років.
Суб’єкти господарювання, які планують здійснювати господарську діяльність у сфері марикультури, можуть подати свої заявки на участь в аукціонних торгах до 20 години 18.03.2024.
Аукціон відбудеться 19 березня 2024 року. Про це повідомили пресслужба Держрибагенства та Міністерство аграрної політики й продовольства України. Зокрема в Мінагро підкреслили, що підприємці вперше отримали право на оренду ділянок Сухого лиману в Одеській області для марикультури. Ділянка водойми Сухого лиману має достатню солоність та вільний обмін водою з морем, щоб вирощувати там креветок та мідій. Ба більше, заступник Міністра агрополітики Віталій Головня наголосив: «Нам треба розвивати морську аквакультуру. У цьому ми опираємось на досвід країн, які є лідерами, наприклад, Норвегія та Чилі. В розпорядженні чітко визначені координати для ведення бізнесу у Сухому лимані. І ми пропонуємо підприємцям взяти участь в електронних торгах на право оренди акваторією»
Детальну інформацію про аукціон можна переглянути за посиланням – https://short-url.uk/xOGZ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *