Чи можна зараз застрахувати авто від воєнних та інших ризиків

Сьогодні багатьох власників авто в Україні хвилює питання, чи може страхова компанія допомогти захистити машину від впливу воєнних ризиків. Загалом ми спостерігаємо, що ринок автострахування демонструє повільне відновлення до рівня, характерного для довоєнного періоду. В плані захисту від воєнних ризиків зараз спостерігаються два основні тренди: інтеграція опцій часткового покриття військових ризиків у вже розроблені страхові пакети та створення нових вигідних страхових програм, що дають можливість отримати відшкодування збитків у разі пошкодження або повного знищення авто.

Особлива програма від надійної компанії


Провідна страхова компанія «Арсенал Страхування» пропонує оформити страхування авто від воєнних ризиків «ПАТРОНУС». Це окрема програма, яка забезпечує покриття ризиків пошкодження автомобіля внаслідок дії ракет, безпілотних літальних апаратів, боєприпасів, систем ППО чи ПРО та уламків.
Збитки повністю компенсуються в межах страхової суми (а це, за умовами договору, повна вартість авто), при цьому частка франшизи становить 5% при часткових пошкодженнях авто та 10% у разі повного знищення.
Компанія пропонує застрахувати автомобілі віком до 15 років, причому вартість поліса залежить від терміну страхування: 1,99% вартості автомобіля за 12 місяців, 1,49% за 6 місяців і 0,99% за 3 місяці. Тобто сплативши невелику суму під час оформлення договору мешканці великих і маленьких містечок України можуть бути впевнені, що вони не залишаться наодинці зі своїми фінансовими проблемами у разі ракетної атаки і пошкодження автомобіля.

Як захистити авто повністю від усіх ризиків


Варто нагадати, що зараз, крім воєнних ризиків, залишається безліч інших — ДТП, пожежі, затоплення тощо. У таких ситуаціях допоможе добровільне автострахування КАСКО, що є окремим видом страхування, який відрізняється від автоцивілки. На відміну від автоцивілки, яка гарантує компенсацію за шкоду, заподіяну майну та здоров’ю третіх осіб у разі ДТП, КАСКО забезпечує захист саме автомобіля власника. Таким чином, водій отримає повні гарантії страхових виплат у будь-яких критичних ситуаціях, які можуть статися з його машиною.
Підкреслимо, що виплати по КАСКО можуть здійснюватися не лише у разі ДТП, а й у разі стихійного лиха, викрадення, пошкодження автомобіля чи інших непередбачених проблем. Страхування по КАСКО є добровільним, на відміну від автоцивілки, яку повинні мати всі водії, незалежно від моделі та віку автомобіля. Але цей поліс справді дуже корисний. Тільки уявіть, що водій сплачує невелику суму за страховку, й у разі викрадення машини компанія повертає власнику повну вартість транспортного засобу.
Однак КАСКО має свої обмеження. Наприклад, автомобілі старше 14 років можуть бути виключені зі страхування. Також у деяких випадках виключаються старі автомобілі, ввезені з-за кордону. Про всі умови і обмеження треба уточнювати на етапі оформлення договору.

Варіанти страхування КАСКО


В компанії «Арсенал Страхування» можна оформити КАСКО, вибравши один із трьох пакетів. Наприклад, повне КАСКО надає захист від різних ризиків, включаючи ДТП, протиправні дії третіх осіб, стихійні лиха, викрадення та повне знищення автомобіля. Умови придбання поліса включають обмеження віком автомобіля до 14 років.
Існує дешевший пакет — КАСКО 50/50, де 50% суми оплачується при оформленні поліса, а решта 50% — у разі настання страхового випадку. Цей пакет надає ті ж можливості відшкодування збитків, як і повне КАСКО, але економить кошти на етапі оформлення договору.
Третій варіант «Доступне КАСКО». Він дає змогу отримати фіксовану суму до 400 тис. грн у разі ДТП, у тому числі і з вини власника.

Чому варто вибрати надійну страхову компанію


Для отримання гарантій виплати компенсації важливо ретельно вибирати страхову компанію під час покупки поліса. Спеціалісти рекомендують мати справу з компанією, яка має достатній капітал і надійних партнерів, здатних забезпечити виплати у разі критичних ситуацій. Прикладом такої надійної організації є страхова компанія «Арсенал Страхування». Тут гарантується сервіс, що відповідає європейським стандартам, та проведення спрощеної процедури виплат зі страхових випадків. Щодня застраховані особи одержують понад 3 мільйони гривень.
Потенційних клієнтів приваблює можливість придбати сервісну картку від страхової компанії «Арсенал Страхування». Власники цієї картки можуть розраховувати на широкий спектр додаткових послуг — безкоштовну евакуацію, доставку палива або заряджання акумулятора. Крім того, кожному клієнту надається цілодобова інформаційна підтримка та консультативна допомога у будь-яких ситуаціях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *