Український фільм «Памфір» на Каннському кінофестивалі зірвав овації

 

Дмитро Сухолиткий-Собчук

Він бере участь у конкурсній програмі «Двотижневик режисерів» та претендує на «Золоту камеру» 75-ого  Каннського фестивалю, що відкрився 17 травня і триватиме до 28 травня цього 2022 року  Цю нагороду отримують режисери за найкращий дебютний повнометражний фільм.

…Понад 6 хвилин аплодували глядачі після показу фільму «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука який знімався у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Cеред глядачів були президентка Європейської кіноакадемії Аґнєшка Голланд, голова Держкіно Марина Кудерчук, режисери Аґнєшка Смачинська, Філіп Лакот та інші.

Фільм розповідає про хорошого сім’янина Памфіра, який живе на прикордонній території з Європейським Союзом. «Він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї. Це біблійний сюжет про Авраама на тлі українського національного карнавалу Маланки», — йдеться в описі фільму.

Сценарист та режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук народився в Умані, а жив та навчався в Чернівцях. Він режисер та сценарист документального фільму «Красна Маланка». Попередня робота режисера, короткометражний фільм «Штангіст», отримала чотири Гран-прі на міжнародних кінофестивалях.

Дмитро Сухолиткий-Собчук на Каннському фестивалі. Facebook/Pamfir

Режисер під час зйомок фільму. Facebook/Pamfir

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *