Українські секрети давно вже не секрети

Про них знають усі кому не ліньки. Та черговий перепродаж «Укртелекому» вкотре змусив сумно зітхнути, бо держава без захищених таємниць і не держава зовсім. Хто ж нині відповідає за урядовий зв’язок? Австрійська фірма? Але ж вона, за повідомленням «дочки» австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму «EPIC», перепродала «Укртелеком» невідомому кіпрському офшору «UA TelecomInvest Limited». Наголошувалося, що змінився власник у 100% акцій «Укртелекому». Тим часом Фонд держмайна України, як  з’ясувалося, про це ні сном ні духом! Там заявили, що для них «головне – це виконання інвестиційних зобов’язань».

Утім, деякі ЗМІ стверджують, що завдяки низці маніпулятивних перепродажів  контроль над «Укртелекомом» отримав Ахметов. І це не найгірший варіант для українців.

Люди старшого покоління ще пам’ятають «Квітневі тези» про здійснення революції, розроблені Володимиром Леніним-Ульяновим. «Вождь пролетаріату» наголошував, що для перемоги найперше треба оволодіти поштою, телеграфом, телефоном. Тобто зв’язком!

Сто років тому, зрозуміло, ситуація у світі була іншою. Але таємниці та інтереси окремої держави ніхто не скасовував. Вони були, є і залишаються. Річ лиш у тім, що захищати їх у сьогоднішній Україні вже неможливо, та й нікому. Стратегічні галузі народного господарства країни поступово і впевнено переходять у власність чужинців, себто громадян інших держав. Вже практично немає українських Обленерго та постачальників газу. А зараз уряд планує ще й розпропродаж останніх бастіонів України, серед яких «Нафтогаз», «Укргазвидобування», «Ощадбанк», конструкторське бюро, що створило літак «Мрію», АНТК ім. Антонова, «Українське дунайське пароплавство», виробник військової техніки зі статусом спецекспортера «Топаз», відоме своїми «кольчугами» (автоматизованими станціями пасивної радіотехнічної розвідки, «Укргідроенерго», яка збудувала Дністровську ГАЕС, «Укрспирт», «Артемсіль», «Зоря-Машпроект» – лідер світового газотурбобудування і монополіст СНД з виробництва газових турбін для військових кораблів тощо. Коментарі зайві. Нас навіть завойовувати не треба.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *