Україна

Обережно: пляж!
Відпочивальники на більшості українських пляжів наражаються на небезпеку кишківних інфекцій. Найгірші – ялтинські та керченські пляжі. Небажано також відпочивати в Маріуполі, Запоріжжі, у деяких місцях Миколаївщини та Одещини.

В Україну
– зі зброєю

На пункті пропуску «Гоптівка» (Харківська область) прикордонники вилучили в росіянина рушницю, пістолет, 2 гумові палиці і понад 400 набоїв. Усе це «багатство» знайшли при посиленому огляді авта затриманого. Конфіскат оцінено майже в 166 тис.грн. Ціну в роках визначить суд.
Вселенський патріарх у Києві
Сьогодні Вселенський патріарх Варфоломій І відслужить вечірню в Софіївському соборі, наступного дня візьме участь в урочистостях на Софіївській площі і заходах біля пам’ятника Св. Володимиру. Варфоломій І також відслужить панахиду за жертвами Голодомору.
Скільки коштує Олімпіада
У складі збірної України на Олімпіаді-2008 у Пекіні 154 спортсмени, 127 тренерів, 15 лікарів. Офіційних осіб – 25. В держбюджеті-2008 на фінансування підготовки до Олімпіади передбачено 150 млн.грн. На безпосередню участь і нагороди – ще понад 40 млн.грн.
Музей героїв Крут
Питання увічнення пам’яті 300 київських гімназистів і студентів, які загинули в нерівному бою з більшовицькими військами, піднімається час від часу протягом української Незалежності. Наразі почалися роботи над втіленням задуму Народного художника України Анатолія Гайдамаки і Заслуженого діяча мистецтв Бориса Дєдова.
Меморіальний комплекс складатиметься з восьми залізничних вагонів випуску початку ХХ століття, у яких розташується експозиція. В музеї будуть представлені фотокартки, спогади очевидців, документальні матеріали, зразки зброї цього періоду.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *