Буковина

Увічнись за 300 гривень!
Таку суму може викласти будь-який чернівчанин чи приїжджий, аби в столиці Буковини з’явилася тротуарна плитка з його іменем. Іменною бруківкою буде викладено 650 кв.м вул. ім. О. Поповича. Це 17,55 тис. камінців.Попереду Києва
Буковинці дивуються з киян: ми давно вже купуємо хліб за тими цінами, якими ті обурюються сьогодні. Востаннє продукція Чернівецького хлібокомбінату дорожчала в першій декаді червня на 2% і ніхто не згадує про кілька попередніх подорожчань. Що буде далі, не спрогнозує ніхто.
Чернівчани виправляються?
Заборгованість населення за послуги ЖКГ на 1 липня становила 26,8 млн. грн, на 3,5 млн грн менше, ніж на цю дату минулоріч. Понад третину суми, 9,6 млн. грн, мешканці Чернівців заборгували за централізоване опалення. Вочевидь, індивідуальне вигідніше…
Горіла церква, палала…
В Ошихлібах Кіцманського району парафіяни самотужки відстояли від вогню пам’ятку дерев’яної архітектури XVIII століття – церкву Св.Костантина та Єлени. Частково знищено церковне майно і пошкоджено стіну. Оперативна група ГУ МНС встановлює причину пожежі.
73 долари кожному буковинцю
Станом на 1 липня 2008 року в економіку області вкладено $66,2 млн. іноземних інвестицій бізнесменами з 45 країн світу.
Серед іноземних інвесторів на Буковині лідирують компанії зі Швеції, Кіпру, Туреччини, Віргінських островів, Італії, Ізраїлю, Німеччини – сукупно вони вклали в економіку краю 68,4% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій.
На одного мешканця області припадає $73,4. Але  насправді 57,5% від цих коштів – $38 млн. – прийдуться на підприємства обласного центру.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *