Губернатор – для людей

Костянтин БРИЛЬ: «Мешканці Запорізької області замість газу платять за повітря: лічильники завищують споживання газу… у 2,5 раза!»

Кожна третя скарга від населення стосується діяльності ПАТ «Запоріжжягаз», – повідомив на сесії Запорізької облради в.о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль. Обласна влада звернулася до Кабміну з проханням створити комісію для перевірки ПАТ, відповідна комісія буде створена і в обласній раді. Про те, що і як відбувалося у стосунках між мешканцями області та газівниками розповів запорізький портал «Паноптикон».

Рисунок6Найперше йшлося про те, що мешканці регіону часто скаржилися на відмову ПАТ у безкоштовній установці лічильників. І це коли підприємству передбачене відповідне фінансування для встановлення домових лічильників газу для населення. Зокрема, на IV квартал минулого року для «Запоріжжягазу» на ці потреби у тарифі було закладено 23,8 млн грн. Але й наявність лічильників не рятує: під час повірок лічильників «Запоріжжягаз» нараховує людям величезні платежі – інколи до 20 тис. грн. Схема при цьому дуже проста: підприємство знімає газові лічильники для повірки без надання тимчасового лічильника з обмінного фонду. Перевіряти обліковий прилад можуть понад місяць. У більшості випадків прилад визнається непридатним для подальшого користування, а споживачеві нараховують величезний штраф за цей період. Костянтин Бриль повідомив також, що днями обласна влада зробила запит до Господарського суду Запорізької області щодо судових рішень, де з одного боку виступає «Запоріжжягаз». І завжди рішення суду – на користь газівників. Навіть коли із «Запоріжжягазом» судилася НАК «Нафтогаз». У зв’язку із цим в.о. губернатора наполягає на необхідності створення спецкомісії з депутатів облради у. Адже кількість порушень – величезна. До прикладу, одна з громадських організацій віддала лічильники «Запоріжжягазу» на незалежну експертизу. І з’ясувалося, що лічильники завищують споживання газу… у 2,5 раза!

«Люди платять за повітря!» – прокоментував ситуацію п. Бриль

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *