Кафе і бари – не дитячі садочки

Приписи Чернівецької міської СЕС незаконні.  По це повідомила прес-служба Ради підприємців при Кабміні України. Річ у тім, що до закладів громадського харчування Чернівців надійшли приписи санепідемстанції з низкою нових для підприємців «завдань».

Так, у цьому документі санітарна служба зобов`язала підприємців зберігати добові проби у скляних банках у холодильниках, вести облік дезінфекційних засобів та генеральних прибирань. Їм заборонили також використовувати продукти та напої від замовників банкетів.

Підприємці, які вже не перший рік організовують обслуговування людей у закладах громадського харчування, були дуже здивовані новими вимогами, не підтвердженими жодними нормативними актами.

Саме тому голова Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан звернулася до Міністерства охорони здоров`я із запитом про правочинність виданих в.о. головного санітарного лікаря м. Чернівці приписів. У відповідь Головний санітарний лікар України повідомив, що ці приписи не відповідають чинному законодавству і, відповідно, не підлягають виконанню. Тому Мінздоров`я направило на адресу в.о. санітарного лікаря м. Чернівці В.Вострікова листа від 08.10.09 р. №05.04\11\31 про необхідність їхнього скасування.

Таким чином, заклади громадського харчування Чернівців при наданні послуг повинні дотримуватись санітарно-епідеміологічних норм і правил визначених для них, а не для дитячих садочків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *