У Всесвітній павутині з’явився офіційний портал використання державою публічних коштів.

Державні витрати перестають бути таємницею!

Кабінет Міністрів України запустив веб-портал, який відкриває доступ до детальної інформації відповідно використання державою публічних коштів. Це дозволить кожному українцю контролювати державні витрати бюджетів усіх рівнів.

 

Закон України  «Про відкритість використання публічних коштів». 12 вересня цього року набув чинності, повідомила Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз під час наради в Чернівецькій обласній державній адміністрації.

За її словами, дія закону поширюється на розпорядників та одержувачів бюджетних коштів всіх рівнів, на суб’єктів господарювання державної та комунальної форми власності та фондів.

«Відповідно до Закону, усі бюджетні установи зобов’язані щоквартально, не пізніше 35 днів, публікувати детальну та конкретну інформацію про використання бюджетних коштів на єдиному веб-порталі публічних фінансів.

«Інформація має бути деталізована, законом передбачена відповідальність за неякісну або неповну інформацію, – зауважила Тетяна Слюз, роз’яснююячи зміст нещодавно прийнятого закону.

Також Голова Казначейства звернула увагу присутніх на перевагах переходу розпорядників коштів на систему дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства – Казначейство».

За підсумками наради голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук подякував Тетяні Слюз за візит до області та відзначив актуальність порушених на зустрічі питань.

Так, впродовж двох днів Голова Казначейства побувала з робочим візитом в усіх районах Чернівецької області, окрім Сокирянського.

oda.cv.ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *