У Чернівцях – 107 підприємств, чиї доходи перевищили 10 млн. гривень

Але на прикінці року їх буде, за нашими прогнозами, 150-160, – повідомила під час брифінгу заступниця начальника ДПІ у м. Чернівці Тетяна ШПАК.

Саме нові платники й здійснюватимуть наступного року авансові платежі на прибуток. А решта, згідно з новим Податковим кодексом, подаватимуть звіти про свої прибутки лише раз на рік.

– Кампанія декларування за ІІІ квартал тривала 40 днів і закінчилася лише 9 листопада – розповіла Тетяна Василівна. – Важливість її полягала в тому, що, відповідно до Перехідних положень кодексу, за січень-лютий 2013 року будуть сплачуватися авансові внески податку на прибуток, виходячи із задекларованої за 9 місяців суми.

Підсумки ж декларування такі: в ДПІ Чернівців обліковуються 3624 платники податку на прибуток.  За 3-й квартал вони задекларували 30,5 млн. грн податку на прибуток до зведеного бюджету. До державного бюджету це – трохи менше. Якщо порівняти з ІІ кварталом чи з першим півріччям, маємо позитивну динаміку. У третьому кварталі отримано до зведеного бюджету на 2 млн. 200 тис. грн більше і на 2 млн. – до державного.

Заступниця начальника назвала найприбутковішіпідприємства міста, які задекларували понад мільйон податку на прибуток. Серед них – ТОВ «Машзавод» (гендиректор  Віктор Сідляр), ТОВ «Рома» (Роман Клічук), СП ТОВ «Галактика – 3» (Микола Каденюк). Крім того, маємо ще низку підприємств – сумліннихи платників податків, чий внесок суттєво поповнює казну. Серед них – Калинівський ринок, ТОВ БФ «Чернівціжитлобуд», ТОВ «Еггер Гольцверкштоффе», ТОВ «Прем’єр-декор». Нині досягли загального обсягу доходів, що перевищує 10 млн. грн, 107 чернівецьких підприємств. Очікуємо, що до кінця нинішнього року таких буде вже 150-160.

Ще півроку тому в Чернівцях було майже 950 підприємств, які декларували нульові доходи, а за 4 останні місяці таких залишилося 98.

Від 1 січня 2013 року податок на прибуток становитиме 19% (нині – 21%), а від 2014-го – 16%.

Вл. інф.     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *