Ціни – вгору, якість – вниз

Саме з цієї найактуальнішої проблеми для буковинців і розпочалася робота 19-ї сесії обласної ради V скликання.
Воно і не дивно, адже ціни на продукти харчування протягом останнього часу зросли, м’яко кажучи, суттєво. Овочі, скажімо, у 2 рази, м’ясні вироби – на третину. Найвище «стрибнув» рис, ціна якого піднялась аж на 56%, за ним у цьому сумному рейтингу варена ковбаса – 30%, потім олія з хлібо-булочними виробами та борошном, відповідно 22 і 21% зростання. Прикметно, що на Буковині ціни на макаронні, хлібо-булочні та борошняні вироби вищі за загальноукраїнські, зате на молочну групу товарів – нижчі.
Після того, як депутати заслухали повідомлення начальника інспекції контролю за цінами В. Лащака та начальника управління у справах захисту прав споживачів В. Філіпця, вони вирішили розглянути питання ціноутворення та якості продуктів на наступній сесії облради.
Під час роботи нинішньої
19-ї сесії депутати обговорили десятки різних питань, що стосуються життєдіяльності області. Зокрема, прийняли Регіональну програму організації рятування людей на водних об’єктах і реагування на надзвичайні ситуації на період до 2012 року, Програму впровадження гендерної рівності, підтримки сім’ї та протидії торгівлі людьми в Чернівецькій області на 2008-2010 роки, а також внесли зміни до обласного бюджету на 2008 рік тощо.
Діана ТОЛОПІЛО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *