Соціальні проїзні «наказали довго жити»

В останні дні грудня в чернівецьких маршрутках з’явилося оголошення про припинення дії так званих «соціальних проїзних» від 1 січня 2014 року. Такий подаруночок ветерани війни та праці отримали не від діда Мороза, а від міської ради. З цього ж оголошення старенькі дізнаються, що й двох пільгових пасажирів маршрутки відтепер не братимуть, бо й цей пункт міська рада скасувала.

photo

Нагадаємо, перша «письмова згадка»  (поки що бадьора) про соціальні проїзні з’явилася у серпні року, що минув. Мабуть, незахищені категорії населення масовим порядком кинулися користатися новою пільгою, бо, мовляв, що там буде опісля виборів, хто зна… Тож уже у вересні-жовтні бадьорі нотки повідомлень у пресі змінилися на мінорні: перевізники стали заявляти, що через соціальні проїзні маршрутні перевезення стають збитковими, а збитків ніхто їм не відшкодовує.

Найбільшого оптимізму пережили шахраї: подейкували, що підробні соціальні квитки на ринку можна було купити за 150 гривень. Напевне, виробники фальшивих проїзних так само вірили у довге життя соціального нововведення, бо ж за 150 гривень можна проїхати в маршрутці аж 60 разів!

Дмитро ЦАРЕНКО, “Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *