Пенсіонер підірвався радянською гранатою

69-річний чоловік проніс її за поясом до одного з корпусів медуніверситету (вул. О.Кобилянської, 42). Проте сторож корпусу не пустила його всередину… 

– Це був не терористичний акт, а випадкова смерть, – стверджують правоохоронці. Вони  провели ретельний обшук за місцем проживання і за місцем роботи загиблого. Проте зброї та гранат не знайшли. Наразі міліціонери з’ясовують, звідки взялася в чоловіка бойова граната, і чи не було в нього психічних розладів.

DSC_3640

Загиблий – колишній прикордонник, свого часу працював у чернівецькому міськвиконкомі, згодом – керівником юрвідділу митниці, вісім років керував садівничим товариством. Проте з новим керівником садівницького товариства, – викладачем медуніверситету, – в нього склалися неприязні стосунки. За словами правоохоронців, чоловік хотів незаконно вивести земельну ділянку з садівничого фонду у житловий. Проте викладач відмовився це зробити, мотивуючи це тим, що для виведення ділянки потрібне рішення сесії міської ради.

– У голови цього садового товариства, діючого на сьогоднішній день, була попередня розмова із загиблим, у них виникла конфліктна ситуація. Викладач написав заяву про те, що йому погрожують до Першотравневого райвідділу УМВС, – розповів Олександр Демидов, керівник УМВС у Чернівецькій області.

Правоохоронці запросили чоловіка на співбесіду. Проте той, замість райвідділу, пішов до свого кривдника – з’ясувати стосунки. 

Тож правоохоронці припускають, що колишній військовик вирішив полякати викладача медуніверситету… гранатою.

– 27 грудня, за кілька хвилин до початку ІІІ пари, до корпусу зайшов невідомий мені чоловік, – розповіла жінка. – Я його не пропустила, оскільки, за службовими обов’язками, нам заборонено пропускати до приміщення сторонніх осіб. Він повернувся і пішов, у цей час на другий поверх піднімався студент, я перевела погляд на нього. І саме тоді пролунав вибух…

DSC_3667

Вибухом загиблому вирвало грудну клітину та розірвало черевну порожнину, відірвало частину лівої руки… Вибуховою хвилею зачепило також 18-річного студента і викладача. Їх одразу ж направили до ЛОР-центру обласної лікарні з діагнозом «контузія та закладеність вух».

Начальник УМВСУ в Чернівецькій області Олександр Демидов всі інші версії трагедії, окрім офіційно оприлюдненої, назвав «байками та чутками». Зокрема, він відкинув чутку, що загиблий насправді мав намір звести особисті рахунки з нинішнім секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним, який проживає у будинку, розташованому поряд з місцем трагедії…

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії», фото автора та Богдана КОНСТАНТИНЮКА

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *