Що таке щастя?

Владислав Кудрик, студент, 20 років:

На мою думку, щастя це не лише стан душі, який далеко не цілком залежить від якихось зовнішніх чинників чи умов життя, від долі людини. Це щось близьке до умиротворення, цілковитого душевного спокою. Але я не впевнений, чи взагалі мисляча людина може бути щасливою. Адже щастя не складається з радості. Та й світ не дуже цьому сприяє. От я, наприклад, сміюсь не так і рідко, але щасливим назвати себе аж ніяк не можу.

Владислав Кудрик

Олена Славська, студентка, 21 років:

 – Щастя в кожного своє. Для когось воно вимірюється кількістю модного одягу чи новими гаджетами, стосиком купюр у гаманці чи походами до модних закладів. Щодо мене, то я щаслива тим, що моя сім’я здорова, живе більш-менш стабільно. В мене є друзі, які, попри певні негаразди чи невдачі, не втрачають віри у гарне майбутнє, залишаються позитивними і ніколи не опускають рук. Це додає віри та наснаги й мені. І саме завдяки таким людським рисам як повага, довіра, дружба, вірність, щирість і відкритість, я не сумніваюсь у тому, що добрі люди, яким можна довіряти, ще є. Це, деякою мірою, також щастя.

Олена Славська 

Інна Янчак, лікарка, 27 років:

Щастя – це не тоді, коли на вулиці хороша погода чи безтурботний день. Щастя – це мир у моєму домі, натхнення робити щось, здоров’я моїх близьких і радість в очах моїх дітей. На жаль, так склалося, що ситуація в Україні не дозволяє нам почуватися цілком щасливими. На сьогодні щастя – це єдність.

Інна Янчак 

Олександр, фінансист, 28 років:

–  Щастя багато в чому залежить від внутрішнього світу людини, від її захоплень. Для когось щастям є весело провести час з друзями та близькими, для іншого – успішний підйом кар’єрними сходами, а хтось щасливий від того, що підкорив чергову гірську вершину. Щастя ще й у свободі. Якщо можна вдало втілити задумане, досягти поставлених цілей, то результат принесе з собою відчуття радості і самореалізації. Подолання перешкод тільки гартує і робить сильним. Щастя для мене – це отримувати задоволення від допомоги іншим, усвідомлення потрібності комусь і знання того, що можеш чимсь зарадити в скрутну хвилину. А слова подяки є найкращою винагородою.

Олександр

Святослав Барбуца, веб-розробник, 24 роки:

Щастя для мене  – коли можливості відповідають бажанням, коли можна жити і насолоджуватися життям, а не просто існувати, чи ще гірше – виживати. Щастя  – коли близькі щасливі й живуть безтурботно і коли майбутнє бачиться тільки у яскравих тонах.

Святослав Барбуца 

Рудольф Лекалов, художник, 80 років:

– Це дуже складне питання. Все залежить від того, в чому ви бачите щастя. Можна знайти його в сім’ї або роботі. Щастя – це коли людина знайшла свій шлях у цьому житті. Можливо, й моє щастя було би іншим. Війна дуже багато чому завадила. Війна – це найстрашніше, що може трапитися з людиною. Вона не має законів. Як казав колись мій друг художник Петро Червенюк: «На війні щастя немає». Я пройшов війну, відчував і голод, і холод. Всяке було. Але життя є життя. Вижив, працюю, маю роботу. І відчуваю себе щасливим. Головне, щоб у нас був мир. Нехай поганий, але мир.

Джордж Вашингтон колись сказав, що розумні люди виховують у своїй душі любов, а дурні – ненависть. Бо вони не знають, що ненависть губить людину. Тому виховуйте  в собі любов. Любов до природи, до людей, до землі. Оце все й є щастя.

Рудольф Лекалов 

Анастасія Мельник, викладачка, 25 років:

Щастя – це стан любові. До себе, до рідних і близьких, до своєї роботи, до перехожих, до Життя.

анастасія мельник

Ромчик, 3 рочки:

– Щастя – це той, кого любиш.

IMG_0087 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *