Проведено дослідження страв на калорійність: заниження калорійності за рахунок недодавання основних продуктів виявлено у 2 випадках. При перевірці на термічну обробку 870 страв, відхилення не виявлялись, а при дослідженні 831 страви на мікробіологічні показники бакзабруднення виявлено у 7 випадках. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства до адмінвідповідальності притягнуто 83 посадові особи, в т. ч. 79 осіб в пришкільних таборах з денним перебуванням дітей.
Основні порушення, які виявлялися під час роботи пришкільних таборів – порушення режиму роботи табору, правил миття посуду та дезрежиму, режиму провітрювання класних приміщень.
Окрім того, у низці перевірених закладів неякісно проводилось прибирання, незадовільний санстан приміщень, не створені умови за дотриманням дітьми особистої гігієни, порушується технологія приготування страв, не поновлене маркування та не за призначенням використовувався інвентар для розробки продуктів, відсутні добові проби.