РНБО виключає зі санкційного списку європейських журналістів

Після хвилі критики президент України Петро Порошенко звернувся до РНБО з пропозицією зняти введені напередодні санкції з європейських журналістів. Рада нацбезпеки і оборони підтримала це рішення.

Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозицію президента Петра Порошенка щодо виключення із санкційного списку європейських журналістів, повідомила прес-служба РНБО у четвер, 17 вересня.

“Враховуючи значний суспільний резонанс та стратегічне значення відносин з Євросоюзом, РНБО України підтримала пропозицію президента України щодо скасувавння санкцій проти європейських журналістів”, – повідомляє прес-служба РНБО.

Як повідомляє видання “Українська правда”, санкції зняті як зі співробітників британської медіакомпанії BBC, так і німецького журналіста Міхаеля Рутца. Також “амністовано” двох іспанських журналістів.

Таким чином з європейських журналістів знімуть обмеження, накладені напередодні указом президента України шляхом введення у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

У додатках до указу оприлюднено прізвища 388 фізичних та 105 юридичних осіб, щодо яких застосовують санкції. Санкції вводяться терміном на один рік.

  • Автор Дмитро Прокопчук
  • http://dw.com/p/1GY07

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *