ЄС очікує посилення боротьби з корупцією в Україні

Реформи в Україні йдуть, однак, як і раніше, поширена корупція, заявив глава групи підтримки України при Єврокомісії Петер Балаш. Національне антикорупційне бюро поки не почало повноцінно працювати.

Євросоюз очікує посилення боротьби з корупцією в Україні. Незважаючи на позитивні наміри українського уряду, процес реформ відбувається у складних умовах, а корупція, як і раніше, поширена, заявив у середу, 16 вересня, на засіданні Комітету асоціації ЄС-Україна у Брюсселі глава групи підтримки України при Єврокомісії Петер Балаш.

За словами Балаша, ЄС розраховує на активізацію дій по трьох пунктах: по-перше, найближчим часом має розпочати роботу антикорупційне бюро; по-друге, необхідно налагодити діяльність агентства з попередження корупції, глава якого поки що не визначений; по-третє, має бути призначений спеціальний антикорупційний прокурор.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) – новий державний правоохоронний орган, створений на початку 2015 року. Директорм НАБУ призначений Артем Ситник. Перші 25 детективів НАБУ уже принесли відповідну присягу, однак розпочати повноцінно працювати бюро поки що не може, повідомляєтсья на його сайті.

DW.COM

  • Автор Віталій Дубенський

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *