Промислові дизайнери рятують людство від змін форм через нові технології?..

Студент факультеті інженерного проектування промислового дизайну кореєць Мінвук Паенг розробив робототехнічне «третє око», яке кожен може встановити собі на чоло. І це дозволить спокійно користуватися смартфоном під час руху
На практиці «третє око» – це цифрова камера, прикріплена до чола й обладнана гучномовцем і гіроскопом, який, хоча і робить нас схожими на циклопа, допомагає знаходити перешкоди на шляху, поки наші очі зосереджені на екрані смартфона. І це була  дипломна робота Паенга. Намір автора полягав у тому, щоби стати сатиричним поглядом на те, як люди еволюціонують у «фото сапієнс». Паенг на Dezeen попереджає: «Коли ми використовуємо смартфони, ми приймаємо неправильну позу, спотворюємо шийні хребці так, що це призводить до синдрому шиї черепахи, та й пальці, на які спираються наші смартфони, також неприродно вигнуті».
Отож насамкінець Мінвук Паенг стверджує, що буквально через кілька поколінь ці невеличкі зміни, спричинені технологією, по суті створять абсолютно нову «форму» людства. 

Міхал Дущик (із польської преси)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *