Поліція не реагувала на блокування міжнародного пункту пропуску «Порубне»

Про це на понеділковому брифінгу сказав голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр ФИЩУК.  Він повідомив також, що звернувся до Адміністрації Президента із проханням створити комісію, яка дала б оцінку діям як влади, так і правоохоронців. 

«Мені дещо дивно, як, мабуть, і кожному громадянину України: як можна заблокувати дорогу машинами, знявши з них номери, а правоохоронні органи, які мали б якось відреагувати на це, нічого не робили, заспокоюючи, що питання під контролем», – наголосив губернатор. За словами голови ОДА, він не сумнівається в тому, що в акції брали участь проплачені люди.

Отже, логічно спримаються тепер твердження окремих націоналістів, які подейкують, що виходець із Донецька не випадково очолив чернівецькі правоохоронні органи і що це був, так би мовити, «хід конем» – на випередження.

Утім, невдовзі ми дізнаємося-таки правду. А лакмусовим папірцем стане приїзд чи неприїзд комісії, яку запросив голова ОДА, звернувшись до Адміністрації Президента. Якщо розхитування ситуації вигідне верхівці, комісії у Чернівцях ми не побачимо і організаційних висновків стосовно дій полісменів не буде.

Тим паче, що після перекриття дороги Жижиян вдався до наступних дестабілізаційних дій: оголосив у Глибокій збір-нараду, але сам на створення Глибоцької народної республіки, як жартували журналісти, не приїхав, сказавши, що йому пробили колесо. Ну чим не піп Гапон? А ще у соцмережах він намагався розповісти про власні домовленості і з правоохоронними органами та СБУ. На неофіційний, власними каналами, запит редакції щодо переговорів Жижияна з СБУ останні від нього не просто відхрестилися, а й посміялися, сказавши, що такого просто бути не може, бо такого не може бути ніколи.

Голова ОДА наголосив також, що мав розмову з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях Елеонорою Молдован. Вона подивована діями «сяких-таких патріотів, які перекривають дорогу на «Порубне» і не пропускають румун ні сюди, ні туди».

Оскільки почалося все це фактично із завезення громадянами, які мають два паспорти – український та румунський, автівок без розмитнення, голова ОДА Фищук пообіцяв скласти список посадовців, які завезли та їздять на нерозмитнених автівках класу «люкс».

А ще на прес-конференції Фищук зауважив, що не вірить у збіг обставин та випадковості і тому розглядає три події, що сталися водночас на річницю його перебування на посаді губернатора – заведення хотинчан в оману стосовно ліквідації району, об’єднання без попередження фінансового університету з ЧНУ та перекриття дороги на міжнародному пропуску Порубне – як складові одного ланцюжка. Якого саме – губернатор не уточнював.

Людмила ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *